avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate Rita G.

Activitate Rita G.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc cu toata inima lui :
avocat NICULESCU IONUT, moderator gi-jane2, utilizator German Alex
care au binevoit sa-mi raspunda si m-au ajutat.
Un an nou fericit insotit de ajutorul bunului Dumnezeu !
Sintem 4 la parinti, tata nu mai este iar mama nu vrea ca la moartea ei sa i se vinda apartamentul. Eu sint una dintre ficele ei si nici eu nu vreau sa-l vind dat fiind ca eu nu am o casa a mea. In timp ce toti ceilalti 3 vor sa-l vinda si sa-si ia partea de bani cuvenita, fiecare avind casa proprie.
Eu si mama dorim sa stim daca: eu, vrind sa ramin in casa, am vreo sansa sa locuiesc in casa mamei dupa moartea ei, sau voi fi nevoita sa parasesc casa si sa accept vinzarea, dat fiind ca ceilalti 3 copii ai mamei vor toti sa-l vinda ? Deoarece mama are foarte multe lucruri in casa si nu vrea sa se piarda totul, fiind toti ceilalti copii ai ei stabiliti departe de orasul mamei.
Daca cei 3 vor face causa la tribunal judecatorul poate sa dispuna vinzarea apartamentului ca sa le dea posibilitatea sa-si ia fiecare banii pe partea de mostenire cuvenita, sau cum se procedeaza in astfel de cazuri ?
Va trebui sa ma adresez eu la tribunal daca vor sa ma dea afara din apartament ? In ce conditii as putea sa am o sansa ca sa ramin in casa mamei si casa sa nu trebuiasca vinduta ? Imi poate fi de folos la tribunal daca dovedesc ca nu am casa mea proprie ? Si va trebui sa locuiesc de continuu in apartamentul mamei ca tribunalul sa nu-mi impuna sa-l parasesc definitiv ?
Va multumesc foarte mult.
Stiti cumva ceva despre prescrierea debitelor mai vecchi de 3 ani si legislatie referitoare la eventuale prescriptii ? Administratia poate sa prescrie ea de la sine debite sau e nevoie sa o faca judecatorul in istanta ? Precizez ca banii datorati reprezinta strict numai cota indivisa pentru plata salariatilor asociatiei pentru 15 ani fara majorari sau sanctiuni, fara alte cheltuieli decit 2-3 lei lunar pentru apa de ploaie a blocului. Noi suntem separati complet, nici lumina pe scara nici femeie de serviciu si nici reparatii nu au fost. Va multumesc forte mult.
Aceasta prescriptie care prevede ca debitele mai vecchi de 3 ani nu mai trebuiesc platite unde este prevazuta ? Puteti sa-mi spuneti numarul/anul de legge si articolul exact ca sa pot si eu sa ma informez care sunt conditiile precise de aplicare.ale acestei prescritii, astfel ca sa pot beneficia de prevederile legii si sa obtin aceasta scutirire de plata fara ca administratia sa ma impiedice?
De asemeni nu inteleg de ce administratia a putut ipoteca apartamentul fara nici o decizie a vreunui tribunal si ce consecinte are aceasta ipotecare in favoarea administratiei, Dat fiind ca dupa cum spuneti numai tribunalul poate decide asupra vinzarii apartamentului.
Va multumesc mult.
Ajutor, parintii mei au 4.300 ron datorie la administratie pentru neplata timp de 15 ani. In trecut toti locatarii de pe scara nu am platit pentru perioade mari deci si parintii mei au refuzat sa plateasca administratia.
S-a ajuns la aceasta situatie dupa ce timp indelungat au fost mari neintelegeri la plata lunara a cheltuielilor si deoarece in plus administratia nu facea reparatiile de rigoare. Parintii mei si toti ceilalti locatari de pe scara s-au separat complet cu apa, gaz, lumina (in apartament cit si pe scara), femeie de servici nu am vrut sa avem (am facut singuri curatenia). Situatia a fost foarte tensionata astfel incit toti locatarii de pe scara eram decisi sa ne descotorosim de administratie. Numai ca nu s-a putut, administratia a continuat sa pretinda plata lunara. De curind jumatate din locatari au parasit apartamentul pentru un timp mai indelungat motiv pentru care au platit pentru a evita eventualele probleme in lipsa lor.
Administratia a dat in judecata pe parintii mei pentru neplata dar nu s-a presentat la proces si cauza a fost declarata nefondata. Dupa care in urma cu 6 ani, administratia a inscris la cadastru apartamentul proprietate personala al parintilor mei, deci este ipotecat pentru neplata datoriei.
Noi in aceasta vara ne-am adresat la primarie deoarece eram convinsi ca nu datoram nimic administratiei si ca aceasta face abuzuri fata de noi toti. Astfel am venit la cunostinta de faptul ca acesti bani erau obligatori de plata pentruca reprezinta cota indivisa pentru plata salariilor membrilor associatiei. In urma cu un an tata a trecut la cele vesnice si mama a ramas cu jumatate de pensie si datoria la administratie care este o suma mare.
Am dori sa stim care sint riscurile ca mama sa piarda apartamentul. Care este suma minima la care administratia poate vinde apartamentul pe care l-au ipotecat cu 6 ani in urma ? Ca sa poata trece la vinzarea apartamentului e necesar sa ne actioneze in tribunal sau poate la o simpla sesizare a administratiei procuratura poate sa elibereze o ordonanta si mama fara sa stie nimic se poate trezi cu executorul la usa si sa fie silita sa lase apartamentul ? Daca aceasta se intimpla in acea circumstanta mama nu va mai avea posibilitatea sa plateasca ca sa nu i se mai vinda apartamentul ? Si daca i se va mai da posibilitatea de plata in cit timp va trebui sa plateasca ?
Mama e singura, in virsta si bolnava, sa ramina fara nimic la virsta ei e moarte sigura pentru ea. Va rugam sa ne dati un raspuns sigur dupa noua lege pentru a evita ceea ce mai rau i se poate intimpla mamei. Am dori parerea unui avocat. Multumim anticipat binevoitorilor.