Pentru intelesul tuturor am explicat situatia cu talibanu sef. Articolele de lege nu sunt aplicate nu numai de cei alesi, ci si de cei care ii aleg cu buna stiinta.
Mai exista o modalitate de a schimba ceva in legea care reglementeaza activitatea noastra, a celor care locuim la bloc.
Astept propuneri privind imbunatatirea relatiilor condominale in vederea schimbarii legislatiei in vigoare care reglementeaza activitatea asociatiilor de proprietari.
Impreuna vom crea cadrul juridic asociat tarilor comunitare dezvoltate si vom da o dimensiune noua relatiilor patrimoniale cat si celor umane, pe care nu prea le simtim datorita tensiunilor create de actuala lege 230/2007, seaca si nedigerabila de majoritatea proprietarilor membri/ nemebrii ai unei asociatii de proprietari. pa
Nu zau! cine spune ca atributiile cenzorului, presedintelui (cele mai importante intr-o asociatie) nu pot fi preluate de o persoana fizica autorizata si/sau juridica? Cititi legea cu atentie, pentru ca altfel s-ar putea sa fiti suma viciilor reclamate.
Consultantu.
Buna! Sa inteleg ca ati fost presedinte un an?! Cine va ales trebuia sa stie ca nu cunoasteti legea 230/2007 si normele de aplicare a acestei legi publicate in ianuarie 2008.
Sfat gratuit pentru eventualii presedinti: - Presedintele asociatiei de proprietari nu poate sa-si dea demisia (exceptiile sunt in legea amintita), el prezinta obligatoriu o dare de seama a activitatii si solicita adunarii numirea unui al presedinte din varii motive. Asociatia este cea care descarca de gestiune si aproba eliberarea din functie a presedintelui/ numirea unuia nou;
- Daca sunteti ocupat, daca nu sunteti sigur/stapan pe dumneavoastra, daca nu aveti incotro trebuie sa stiti ca atributiunile presedintelui numit conform legii 230 din 2007 pot fi delegate unei terte persoanefizice/juridice care sa le aplice ad literam, pe baza de contract.
Persoanele in varsta si nu numai, conform legii in materie, pot fi alese/numite intr-o functie in cadrul asociatiei daca nu au probleme psihice demonstrate si/sau daca nu au calificarea ceruta de lege pentru anumite situatii (ex: administratorul trebuie sa aiba atestat in cazul in care nu are studii juridice sau financiar contabile, obligatoriu; la fel si cenzorul care in general se crede stapanul asociatiei, altfel asociatia incalca legea si poate fi amendata.)
Presedintele unei asociatii de proprietari este ordonatorul de credite si este cel care face angajari, semneaza contracte de angajare, de lucrari, petitii, raspunsuri catre membrii asociatiei si nu numai, contractele cu furnizorii, intr-un cuvant este talibanul sef pe care trebuie sa-l respecte obligatoriu toti membrii asociatiei care alegandu-l si-au dat girul si respectul persoanei potrivite pentru a-i reprezenta.
De aceea presedintele unei asociatii de proprietari nu trebuie sa refuze remunerarea sau delegarea unei terte persoane. Aceasta este o responsabilitate foarte mare pe care, din pacate, multi condominari nu o inteleg si nu o apreciaza atunci cand o au gratis.
Sunt de parere ca administratorul unei asociatii de proprietari sa fie o forma de specialitate. Argumentele la solicitarea interesatilor.
Multumesc! Nicu