S-a rezolvat. Omul spune că la el în oraș rezolvă totul cu cartea de alegător. Pe mine m-a întors doamna de la fisc pe motiv că trebuie buletinul, nicidecum cartea de alegător.
Nu înțeleg de ce la birourile de acte se fac astfel de contracte fără buletin sau fără ca vânzătorul sau cumpărătorul să fie de față. Ei chiar nu pot fi trași la răspundere pentru nimic?
De ce să fie vina mea? Eu am dat actele, doamna după tejghea a făcut treaba iar la final i-a dat cumpărătorului actele mașinii.
Din pacate nu am martori si nici bonul, cumparatorul a platit intocmirea actelor si l-a luat. Am doar contractul si cele 4 copii, care pana la urma e nul, nu? Cum ar putea sa o revendice daca masina ramane in continuare pe numele meu? Nu stiu ce va face cu masina si imi e frica sa nu imi vina amenzi acasa din cauza lui.
Totusi doamna de la acte banuiesc ca nu e la primul contract de acest gen, nu inteleg de ce nu i-a cerut buletinul.
Va multumesc pentru raspuns.
Bună. În urma vânzării unei mașini m-am dus cu contractul de înstrăinare-dobândire pentru a scoate fiscal. Acolo doamna m-a refuzat pentru că în loc de copie după buletinul cumpărătorului, am copie după cartea lui de alegător din 2008.
Nu am fost atentă și nici nu cred că era treaba mea să verific ce act de identitate prezintă respectivul la biroul de acte auto. Bineînțeles că nu mai pot da de el și oricum nu știu dacă datele de pe buletinul lui coincid cu datele din contract.
Consider că vinovat de această situație este persoana care a întocmit actul de înstrăinare - dobândire.
Îmi puteți da un sfat?