avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contract v/c cu acte false
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contract v/c cu acte false

Bună. În urma vânzării unei mașini m-am dus cu contractul de înstrăinare-dobândire pentru a scoate fiscal. Acolo doamna m-a refuzat pentru că în loc de copie după buletinul cumpărătorului, am copie după cartea lui de alegător din 2008.
Nu am fost atentă și nici nu cred că era treaba mea să verific ce act de identitate prezintă respectivul la biroul de acte auto. Bineînțeles că nu mai pot da de el și oricum nu știu dacă datele de pe buletinul lui coincid cu datele din contract.
Consider că vinovat de această situație este persoana care a întocmit actul de înstrăinare - dobândire.
Îmi puteți da un sfat?
Cel mai recent răspuns: alex.ungureanu , utilizator 15:49, 23 Octombrie 2018
Buna seara! Nu stiu unde ati intocmit actele, dar respectivul de la biroul de acte auto presupun ca este un particular cu un pfa sau srl langa politie. El v- a completat un contract pe formularul standard. Nu e nici notar, nici avocat. Nu ati incheiat cu el niciun contract, din pacate. Probabil ca aveti o chitanta, daca v- a dat, sau un bon. Chiar dvs erati persoana care trebuia sa verificati atent daca celalalt este cine zice.
Cred ca este o inselatorie. Sper sa nu va pomeniti ca- si revendica masina si va lasa si fara ea, asta daca este a lui. Ar trebui, preventiv ,depusa o plangere la politie. E posibil si o actiune civila. Oricum, contractul care il aveti dvs este un inceput de dovada scrisa. Aveti martori?
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat
Din pacate nu am martori si nici bonul, cumparatorul a platit intocmirea actelor si l-a luat. Am doar contractul si cele 4 copii, care pana la urma e nul, nu? Cum ar putea sa o revendice daca masina ramane in continuare pe numele meu? Nu stiu ce va face cu masina si imi e frica sa nu imi vina amenzi acasa din cauza lui.
Totusi doamna de la acte banuiesc ca nu e la primul contract de acest gen, nu inteleg de ce nu i-a cerut buletinul.
Va multumesc pentru raspuns.
La anaf vi s-a confirmat ca masina este pe numele lui? Sau v- a respins cererea pur si simplu?
De ce sa va vina pe adresa dvs, daca nu ati inregistrat nicaieri contractul? Masina e in continuare pe numele lui, banuiesc. E posibil sa o fi vandut- o de mai multe ori. Apoi sa vina sa si- o ia. Sunteti sigur ca cartea de alegator nu este un xerox color pe carton?
Scenarii pot fi multe. Am intalnit cateva in practica, de- a lungul anilor. Sper sa nu se confirme niciunul, sa nu fiti unul din norocosii pacaliti. Am vazut falsificate si buletine...
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat
Incercati sa va acoperiti neatentia cautand fel de fel de motive.Persoana care a redactat contractul nu are nici urma de responsabilitate in fata legiii sau moral.Faceti o plangere la politie si vedet cum se solutioneaza.Daca nu vreti sa asteptati cu anii solutionarea plangerii discutati cu un av specializat in drept penal.
masina nu se poate inmatricula fara fiscal, iar la biroul de copiat acte platiti dactilografierea contractului, nicidecum intocmirea lui, fiindca e un tipizat. daca aveti impresia ca cumparatorul se ascunde, declarati masina furata. ati vandut masina la targ?

Alte discuții în legătură

Masina Mazare_c Mazare_c Am cumparat o masina de la o doamna care o avea de la o firma. Eu nu am fost atent la acte dar firma nu a dat factura doamnei. Cel putin asa zice doamna. Am ... (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)