avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate andana2508

Activitate andana2508

Răspuns la discuția bunuri inaintea casatoriei
AVLIL a scris:

Doamna draga, dv. vreti sa evitati ca mama dv. sa imparta cu sotul un bun care ar trebui, in fapt, impartit cu sotul? :)) Si apoi mai si mentionati ca el are impresia ca are dreptul? Pai asta ne-ati spus si dv., ca are dreptul!!!
1. Omul nu trebuie sa fie destept, el trebuie doar sa creada ca are un drept la niste bani, lucru care il poate determina sa apeleze la un avocat. De aici, cat il duce mintea sau cat e de citit, nu mai conteaza. Ca stie avocatul cum se demonstreaza diverse...
2. Daca mai faceti si vanzarea aia, minunat! Se enerveaza si mai tare si, daca nu voia sa arunce bani inainte pe avocat, poate arunca acum!!! :D
3. Dupa cum va sopunea si colega mea, cauza falsa este atunci ccand faci un contract care are la baza o cauza ilegala si nedeclarata real in contract. De exemplu, mama dv. are nevoie de intretinere din partea cuiva sau se poate ingriji singura? :O Daca sotul demonstreaza cauza asta falsa, care nu e usor de demonstrat dar nu imposibil, dv. ramaneti cu banii dati pe acte si cu posibilitatea impartirii apartamentului. ;)
Multumesc pt sfaturi, am vrut doar sa ma informez...sigur ca o sa se discute cu un avocat...

Asa ca: mergeti la un avocat, aratati-i actele, povestiti-i cat mai multe amanunte, insarcinati-l sa va redacteze un contract bun, altfel riscati sa stati prin instante destul de mult timp. Si dupa atata stres, nici nu mai conteaza cine castiga.
Sa nu mai spun ca nu e tocmai bine sa va enervati adversarii, lor e posibil sa le placa in instanta si atunci... sa va feriti de razbunarea de a fi tarat prin sali de judecata!

Nu spun ca asa se va intampla, doar ca se poate. Este una dintre variante.

Multumesc pt sfaturi, am vrut doar sa ma informez...sigur ca o sa se discute cu un avocat...nu ne apucam de capul nostru sa facem contracte cu diferite clauze etc...
andreealisievici a scris:

Orice contract poate fi atacat, pentru motivele potrivite. Unul din el este cauza falsa, situatie in care intra incheierea unui act juridic numai de ochii lumii, cum spui tu, iar falsitatea cauzei duce la nulitatea absoluta a contractului.
Mama ta ar trebui ori sa isi asume riscul de a se judeca cu el, ori sa se inteleaga cu el. Daca nu, ar putea sa instraineze bunul, inclusiv cu clauza de intretinere, numai sa fie pretul intr-adevar platit. Atunci sunteti mult mai la adapost.
De inteles, nu e cu cine...faza e ca el are impresia ca are drepturi legale asupra imobilului, si are pretentia la valoarea de acum a acestuia care este de 4-5 ori mai mare decat la achizitionare..Deci, o solutie buna ar fi ce am zis eu cu acel contract cu clauza de intretinere..stiu ca cifrele trebuie sa fie reale, si banii depusi intr-un cont pe numele mamei, ca sa fie evidenta faza..
Multumesc pt sfaturi!
andreealisievici a scris:

Da, este adevarat.

Nu fii asa sigura ca nu se poate dovedi contributia. Si cu martori si tot se gaseste ceva.

Tipul nu e chiar asa "citit", nu stiu daca i-ar merge mintea sa dovedeasca cumva asta, oricum, nu stiu cum ar putea sa o faca astfel incat sa fie valabil in instanta...Nu a fost prezenta nicio terta persoana atunci cand el i-a dat banii respectivi...

Care asta?

Care asta?
:D Articolul care vorbeste despre partaj, ce si cum..
Oricum, in cazul unui divort, ce m-ati putea sfatui sa faca mama ca sa nu imparta imobilul cu el, avand in vedere faptele pe care le-am expus mai sus...Ar fi o solutie sa-l treaca pe numele meu? Eventual printr-un contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere ( stiu ca parca acesta nu poate fi atacat, dar nu sunt sigura daca este asa si in ce situatie.. )
As vrea sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii...mama mea este recasatorita si detine un imobil pe numele ei, dobandit inainte de casatorie. Din cate stiu, in caz de divort, bunurile dobandite inainte de casatorie nu se impart..Este adevarat? Sotul ei a contribuit financiar la cumpararea acelui imobil, dar nu exista niciun martor si nicio dovada legala care sa ateste acest lucru..contractul de vanzare-cumparare este pe numele mamei mele, el locuind acolo printr-un contract de inchiriere ( sau ceva de genul ).
Stiti si in ce articol din Drept Civil este mentionat asta?
Multumesc!