Implicarea fiicei mele consta in faptul ca a jucat cu baietelul un joc cu palmele (gen 'Clap your hands'), iar el, dupa cateva miscari corecte, la nivelul coatelor a ridicat palma la nivelul capului ei. E drept ca el este si mult mai inalt. Distanta este insa destul de mare intre piept si cap. Si el, si mama lui, recunosc ca gestul a existat, ca nu era cazul, doar ca a fost in gluma, deci nu ar trebui sa ne suparam.
Proba pretului se face usor cu factura pe care o am eu. In plus exista o copie si la centrul de optica medicala.
Fiica mea a primit o palma (in gluma) de la un coleg. Ca urmare i-au sarit ochelarii de pe nas si rama s-a deformat, astfel incat nu mai stau corect si confortabil pe nas. Este drept, lentilele nu au fost afectate. Am fost la centrul de optica medicala si mi s-a spus ca lentilele nu pot fi mutate pe alta rama, decat printr-o polizare care va lasa urme vizibile si urate. Mama baiatului care a lovit-o este de acord sa plateasca doar rama, intrucat lentilele nu prezinta urme vizibile. Doar ca 80% din pretul unui nou ochelar reprezinta exact lentilele (min 800 lei, fiind lentile speciale, pentru o miopie cu probleme). Eu nu imi permit inlocuirea rapida a ochelarilor, caci ii comandasem cu doar 6 saptamani in urma si nu existau motive sa ii poarte mai putin de 1 an. Care este solutia corecta in acest caz? Mama baiatului poate decide unilataral solutionarea conflictului printr-o intelegere amiabila? Intamplarea a avut loc la scoala, in timpul unei ore, dar profesorul nu se afla cu elevii in acel moment.