avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune in timpul programului scolar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune in timpul programului scolar

Fiica mea a primit o palma (in gluma) de la un coleg. Ca urmare i-au sarit ochelarii de pe nas si rama s-a deformat, astfel incat nu mai stau corect si confortabil pe nas. Este drept, lentilele nu au fost afectate. Am fost la centrul de optica medicala si mi s-a spus ca lentilele nu pot fi mutate pe alta rama, decat printr-o polizare care va lasa urme vizibile si urate. Mama baiatului care a lovit-o este de acord sa plateasca doar rama, intrucat lentilele nu prezinta urme vizibile. Doar ca 80% din pretul unui nou ochelar reprezinta exact lentilele (min 800 lei, fiind lentile speciale, pentru o miopie cu probleme). Eu nu imi permit inlocuirea rapida a ochelarilor, caci ii comandasem cu doar 6 saptamani in urma si nu existau motive sa ii poarte mai putin de 1 an. Care este solutia corecta in acest caz? Mama baiatului poate decide unilataral solutionarea conflictului printr-o intelegere amiabila? Intamplarea a avut loc la scoala, in timpul unei ore, dar profesorul nu se afla cu elevii in acel moment.
Cel mai recent răspuns: ann3guest , utilizator 18:10, 19 Octombrie 2018
Important este sa obtineti o proba (sau mai multe) prin care persoana raspunzatoare sa-si recunoasca vinovatia. Apoi, puteti discuta cu un avocat, care la randul lui poate sa discute cu mama baiatului si sa rezolve problema amiabil sau in instanta, in sensul achitarii integrale a prejudiciului. Desigur, trebuie sa probati ca ochelarii au costat atat cat spuneti dvs.
Insa, in functie de situatie, puteti si sa acceptati implicarea fetiteii dvs in gluma la care a participat si sa va asumati suma de bani in consecinta. Este un punct de vedere, dar hotararea e a dvs.
Implicarea fiicei mele consta in faptul ca a jucat cu baietelul un joc cu palmele (gen 'Clap your hands'), iar el, dupa cateva miscari corecte, la nivelul coatelor a ridicat palma la nivelul capului ei. E drept ca el este si mult mai inalt. Distanta este insa destul de mare intre piept si cap. Si el, si mama lui, recunosc ca gestul a existat, ca nu era cazul, doar ca a fost in gluma, deci nu ar trebui sa ne suparam.
Proba pretului se face usor cu factura pe care o am eu. In plus exista o copie si la centrul de optica medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare comanda si returnare avans janiner janiner Buna seara, Ieri dupa-amiaza am facut o comanda pentru doua perechi de ochelari de vedere la o firma de profil. Astazi am cerut informatii despre gradul de ... (vezi toată discuția)
Ochelari purtati un an de zile cu dioptriile lentilelor inversate menphis234 menphis234 Buna ziua, Anul trecut am fost la un magazin de ochelari cu o reteta de la medic. Mi s-au facut ochelarii dar se pare ca mi-au fost inversate dioptriile ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudine - corectie optica micutu50 micutu50 Buna ziua, Ma puteti ajuta si pe mine. S-a facut analizele medicale anuale. Pentru anumite persoane s-a scris in fisa de aptitudine \\"Apt - Corectie ... (vezi toată discuția)