avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate Ana Muntianu

Activitate Ana Muntianu


Eu... nu sunt jurist, dar... inteleg asa:

"ART. 198
Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.[...]
"

Nu este cazul - fata a implinit 15 ani.

"[...]Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.[...]"

Nu este cazul, deoarece:
- nu este tutore, curator, supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator al "victimei";
- nu a abuzat de autoritatea ori influenta sa asupra "victimei";

O problema ar fi aici: "[...] a abuzat de increderea "victimei"[...]"


" Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
"

Nu cred ca este cazul.

Cred ca mama ar trebui intai sa se intrebe cam pe unde i se "plimba" fetita si apoi sa ii acuze si sa ii ameninte pe altii.
Depuneti pana pe 25.04.2013 declaratiile trimestriale: 100, 300 si 394. Daca in periaoada scursa de la infiintare si pana la 31.03.2013, firma nu a avut activitate, declaratiile se depun pe zero.
Depinde...
1. Daca raman valabile datele din intrebarea precedenta si este infiintata in noiembrie sau decembrie 2012:
- declaratiile 094, 300 si 394 - termen 25.01.2013
- declaratia 392 - termen 25.02.2013
- declaratia 101 - termen 25.03.2013
- trimestrial: declaratiile 100, 300 si 394.
2. Daca se aproba proiectul de modificare a Codului Fiscal, incepand cu 01.02.2013 firma va fi incadrata obligatoriu ca platitoare de impozit pe venit, caz in care va trebui sa depuneti pana la data de 25.03.2013 o declaratie 101 aferenta lunii ianuarie 2013.


Ordonanta de Urgenta a fost publicata in M.O. 845/13.12.2012.

OUG are nr. 84/12.12.2012, iar completarea CPF apare la art. 7.


[ link extern ]
Am sunat la numarul de telefon indicat in comunicatul de presa al ANAF si mi s-a spus ca OUG care modifica Codul de Procedura Fiscala nu are numar, nu are data si nici nu a fost publicata in M.O.

Conform legii, daca un act normativ nu este publicat in M.O. nu produce efecte.

Deci comunicatul de presa al ANAF este egal cu zero, pana la publicarea OUG in M.O.

Cine doreste, poate sa sune la nr. de telefon indicat in comunicatul de presa al ANAF: 0314039160

[ link extern ]
Răspuns la discuția Impozit profit trim IV 2012
Nu se mai declara si nu se mai plateste impozitul trimestrului IV la acelasi nivel cu cel din trim. III. Se va declara totul in declaratia 101 care se depune pana pe 25.03.2013.

Codul Fiscal, art. 35, alin. 1

Prin Declaratia 100 (care are termen de depunere tot 25.03.2013) vor regulariza impozitul doar:
- persoanele juridice străine şi persoanele fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România într-o asociere cu sau fără personalitate juridică;
- persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România cât şi în străinătate din asocieri fără personalitate juridică; în acest caz, impozitul datorat de persoana fizică se calculează, se reţine şi se varsă de către persoana juridică română.

Normele Metodologice pct. 99^5 - cu referire la art. 35 din Codul Fiscal
Ce numar are OUG? Ce data? Cand si in ce Monitor Oficial a fost publicata? In comunicatul ANAF nu sunt precizate.

Nu cred ca este normal sa le spunem clientilor nostri ca trebuie sa-si plateasca mai devreme impozitele, doar pentru ca ANAF a dat un comunicat de presa.

Va rog frumos puteti sa dati si link-ul unde este publicata aceasta ordonanta pe care ati postat-o?

Multumesc!
Actorul principal din celebrul serial „Dallas“ Larry Hagman a murit, vineri, după o grea suferință, la vârsta de 81 de ani.

A fost foarte cunoscut pentru rolul său J. R. Ewing în filmul serial Dallas, rol pe care l-a interpretat în perioada 1978-1991.

[ link extern ]

Răspuns la discuția Noul guvern Ponta
In anul 1997, prin impartirea Companiei Nationale de Petrol, SNP Petrom a mostenit două rafinarii: Arpechim Pitesti si Petrobrazi Ploiesti.

Prim-ministru: Victor Ciorbea (12.12.1996 – 17.04.1998)
Ministrul industriei si comertului: Calin Popescu-Tariceanu (12.12.1996 – 5.12.1997)


In anul 2002 se demarează procesul de privatizare prin publicarea în presa internationala si din Romania a anuntului pentru selectarea consultantului.

Prim-ministru: Adrian Nastase (28.12.2000 – 21.12.2004)
Ministrul industriei si resurselor: Dan-Ioan Popescu (28.12.2000 – 28.12.2004)


Pe data de 23 iulie 2004, OMV a achizitionat 51% din acțiunile PETROM. Tranzactia a fost incheiata in decembrie 2004.

Prim-ministru: Adrian Nastase (28.12.2000 – 21.12.2004)
Ministrul industriei si resurselor: Dan-Ioan Popescu (28.12. 2000 – 28.12.2004)


Sursa:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Răspuns la discuția Noul guvern Ponta
adriantot a scris:n

Poate ca nu bugetarii asigura cea mai mare parte a consumului dar scaderea vediturilor cu peste 40% (va explica alta data de ce), in 2010, cand erau peste un milion si jumatate, cand profitul unei firme in Romania era de doar 4-5% din cifra de afacetri anuala, nu se putea sa nu aiba o influenta la nivel national.
Da, acestea sunt solutii pentru cei nepriceputi si asa s-a intamplat, cand ar fi trebuit:
1. Marirea veniturilor bugetare prin masuri de stimulare economica: investitii de stat, facilitati pentru mari investitori privati, facilitati pentru micii intreprinzatori, atragere de fonduri europene...
2. Cresterea cheltuielilor cu personalul in mod diferentiat, dupa munca, competenta, performante... si asezarea acestora in limita unei grile de salarizare la nivel national (desigur discutam numai despre salariatii de la stat).
Asta ca sa ma limitez la cel doua puncte postate de dumneavoastra, dar sunt zeci de solutii aplicabile la nivel national si mii de solutii la nivel local, pe intreaga economie.nn


1. Va multumesc pentru amabilitate, dar va rog sa ma credeti ca nu este cazul sa imi explicati de ce veniturile bugetarilor au scazut cu 40%. Stiu foarte bine de ce au scazut cu 40% (printre altele, au fost "taiate" sporurile) si sunt de acord cu aceasta diminuare (din punctul meu de vedere, tinand cont de ritmul in care acesti bugetari raspund la solicitarile cetatenilor, scaderea ar fi trebuit sa fie mult mai drastica).

2. Referitor la marirea veniturilor bugetare, pot sa va spun urmatoarele:
- investitiile (daca sunt profitabile), nu aduc venituri imediate;
- facilitati pentru marii investitori (nu cred ca este cazul sa ii compatimiti);
- facilitati pentru micii investitori - ar fi insemnat o scadere pe termen scurt si foarte scurt a veniturilor bugetare;
- atragere de fonduri europene - sunt de acord, doar ca... pentru atragerea de fonduri europene trebuie intocmite niste proiecte fezabile, dar din aparatul bugetar lipsesc specialistii care sa le intocmeasca.
Masurile propuse de dvs. sunt bune in conditii normale, dar in situatia exceptionala de criza, in care statul are nevoie stringenta de venituri pentru a acoperi cheltuielile cu imensul aparat bugetar aflat in subordinea sa, aceste masuri sunt adevarate bombe.

"Punctele" postate de mine sunt preluate dintr-o scurta analiza a Legii 293/2011.
Nu cred ca este cazul sa "imi explicati" notiuni economice si mai ales fiscale...

3. In ceea ce priveste majorarea salariilor bugetarilor "dupa munca, competente, performante" - ma faceti sa zambesc; in primul rand aparatul bugetar ar trebui curatat de nepotisme si incompetenti si apoi salariile celor care vor ramane (daca va mai ramane cineva) sa fie acordate "dupa munca, competente, performante".

Am observat ca bugetarii, desi au veniturile diminuate, prefera sa lucreze in continuare pe aceste salarii, decat sa se angajeze in mediul privat. De ce? Pentru ca acesti "profesionisti" bugetari, nu vor face fata niciodata concurentei din mediul privat[/b].

P.S.: in postarea precedenta ati afirmat ca aveati "doua venituri sigure" si o "societate a dvs."; cred ca aceste venituri sigure nu proveneau din calitatea de functionar public.
Daca ma insel cumva si ati fost totusi functionar public, in acea perioada nu aveati dreptul sa aveti o societate "a dvs".

In legatura cu impozitul minim:
Aceasta masura a fost luata in mai 2009, pentru a "ocroti" salariile bugetarilor.
Dupa un an, s-a constatat ca sectorul privat suporta din ce in ce mai greu aceasta sarcina fiscala, astfel ca in iulie 2010 s-a decis diminuarea salariilor bugetarilor.
Dupa aproximativ trei luni (01.10.2010) a fost eliminat impozitul minim.
In treacat fie spus, ideea impozitului minim a apartinut PSD, pe vremea cand impartea guvernarea cu PDL.