Mama mea a decedat in urma cu 7 ani, iar eu am fost crescut doar de catre tatal meu. In urma cu 2 ani tatal meu a hotarat sa se recasatoreasca si a facut si un copil, dar relatia nu a durat, iar acum tatal meu se afla in proces de divort. Instanta de judecata a hotarat ca pensia alimentara pe care tatal meu o are de platit tinerei mele surioare este de 25% din venitul net. Eu sunt student in Bucuresti in anul I, lucrez part time la o agentie imobiliara si incerc sa ma intretin desi viata este destul de scumpa in Bucuresti. Dar, tata are un salariu de doar 1.200 roni, din care tre sa se si intretina, sa dea si copilului... si sa incerce sa-mi mai trimita si mie cat de putin, pt ca lucrez de f putina vreme.
Intrebarea mea este daca procentul de 25% din venitul net nu este cam mare in conditiile in care copilul are sub 1 an, situatia financiara a familiei din care provine fosta sotie este una f buna
(si nu mai are frati), si in conditiile in care eu sunt student in alt oras? Am citit ca pensia alimentara pentru 2 copii este de 1/3 din venitul net, dar asta in conditiile in care ambii copii
sunt la mama. Eu ma inteleg bine cu tata, nu ii cer pensie, dar e normal sa nu beneficiem de drepturi egale? Doar pt ca mama mea a murit si mama lui a divortat? Cum ar trebui procedat?
Ar trebui facut recurs? Este justificata pensia de 25%?