avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate Bianca Cosmina

Activitate Bianca Cosmina

Înțeleg. Ce sa fac nu am știut nu mi a zis nimeni. Trebuia sa merg la avocat dar eram Intr o depresie profundă atunci.
Nu îmi mai trage bani acum. Dar pe când mă întorc la muncă sunt șanse mari încă să mă caute. Am contactat azi un avocat. Ideea in sine era daca se prescrie la un moment dat....fiindcă am tot auzit că unele datorii se prescriu
Pai in martie 2016 am primit SMS de la banca fiindcă aveam acel serviciu activat și am găsit poprirea pe suma cu numele executorului. Pe urmă am intrat în prenatal și de atunci tot în concediu cu copii sunt.
Contractul semnat în aprilie 2009 a avut ultima rată achitata în iulie 2011 și din 2013 exista execuția. Mai am ceva șanse să scap?
Nu am primit plic acasă s au prin posta doar am primit dosarul xeroxat in baza unei cereri. Care ar fi data declarării scadentei anticipate? Nu am găsit acest cuvânt în acte.

Cabinet avocatura Amza a scris:

Buna ziua. Cand ati primit plicul de la executor? Aveati 15 zile pentru formularea unei contestatii la executare. Prescriptia extinctiva poate fi invocata prin contestatia la executare. Calculul termenului de prescriptie de 3 ani incepe sa curga de la data declararii scadentei anticipate, in principiu. Presupun ca aceasta a fost declarata anterior cesionarii creantei catre firma de recuperari creante. Pentru analiza si calcul termen de prescriptie (argumente ce pot fi invocate) ar trebuie cunoscute mai multe detalii si analizate documentele din dosarul de executare. Pentru alte discutii, ne puteti contacta. O zi buna

Buna ziua,
In Aprilie anul acesta s-au implinit 10 ani de cand am semnat in calitate de codebitor pentru fostul sot la un credit de imprumut pentru suma de 5000 de euroo. Scadenta acestuia era acum in aprilie 2019. cu tot cu taxe suplimentare scrie ca s-au adunat 353 mil de achitat.
Nu se poate prescrie? as dori sa imi iau credit pentru prima casa fiindca am familie cu doi copii mici.
Nu am fost instiintata vreodata ca acel credit nu a fost platit. am primit direct o poprire pe salariu fara sa stiu ce si cum. astfel ca din extrasul de cont am aflat numele executorului judecatoresc si am cautat datele acestuia pe google si l am sunat. nu ilegal asa ceva? dosarul a fost plasat unor diferite societati comerciale in vederea recuperarii banilor.
cum sa fac sa scap de aceasta problema?
multumesc!