avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Activitate Flori Ghosn

Activitate Flori Ghosn

Răspuns la discuția Mostenire
Multumesc frumos!

raluk0207 a scris:

Atunci si casa este bun comun.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune. Nu conteaza pe numele cui sunt.
Fac exceptie bunurile primite prin mostenire, testament sau donatie, care sunt proprii.
In cazul dvs intregul imobil (casa+ teren) este comun.
De asemenea, fiind soti, proprietatea dvs este devalmasa. Adica imobilul este proprietatea ambilor, fara a se stabili o cota exacta a fiecaruia.
Mai pe romaneste, nu aveti ce sa lasati parintilor, atat timp cat nu ati incheiat cu sotul un act de partaj, in timpul casatoriei, prin care sa stabiliti in concret partea fiecaruia.

Răspuns la discuția Mostenire
Casa a fost cumparata in timpul casatoriei....a fost luata pe numele meu deoarece era suma mare iar un cetatean de alta nationalitate nu avea dreptul .Doar pamantul e pe numele lui.

raluk0207 a scris:

Casa nu a fost construită în timpul căsătoriei? Terenul a fost al sotului, anterior căsătoriei?

Discuție Mostenire
Buna seara! Vreau sa intreb si eu ceva....am 43 de ani , un cancer foarte avansat si un sot de origine libaneza.Avem si un copil de 12 ani.Avem o casa in Rm valcea...casa e pe numele meu iar terenul pe numele lui.Atunci cand nu voi ma fi isi ia copilul si pleaca din tara.....acum vin si eu cu o intrebare,am dreptul sa le las parintilor mei o parte din dreptul meu?Eu sunt singura fiica pe care o mai au,sora mea murind intr- un acident de masina.Dupa 18 ani de casatorie nu cred ca am muncit degeaba....el imi zice mereu " ce treaba am eu cu ai tai"Va rog poate imi da cineva un sfat .Va multumesc!