avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Activitate Weiss

Activitate Weiss

buna ziua.
am 2 intrebari
-casa retrocedata unei persoane, care mi a vandut mie cu chiriasii ramasi de pe vremea icral in ea. ma inteleg cu acestia, vor o suma sa plece pe baza unor imbunatatiri facute de ei. e ok pt noi asa. insa, ei pot primiajutor de la primarie pt chirie doar daca ii dau in judecata si i evacuez cu executor, sau se califica si dc aratam ca e retrocedata si facem pv de evacuare cu executor? pe astia chiar as vrea sa i ajut deoarece coopereaza
-intrebare 2 - al doilea apartamemt al casei ocupat de un chirias mai nervos ca sa zic asa. asta a trimis fostei proprietare notificare ca vrea sa cumpere la 25 mii eur, ea mi a vandut mie cu 45. individul face referire la preemtiunea lui. il pot evacua pe procedura speciala?
buna ziua
prin decizie primar general pe lege 10 se restituie in natura imobil nationalizat. la momentul punerii in posesie de afi in imobil se afla chiriasi la stat, care n au cumparat pe 112. contractele lor ar expira oricum in vara 2019, iar afi i a notificat in ziua punerii noastre in posesie relativ la incetarea contractelor cu statul. va rog sa ne lamuriti, deoarece am consultat cativa avocati si parerile sunt impartite.
astfel, (1) are proprietar de drept repus in posesie datoria sa notifice chiriasii relativ la intentia de vanzare? daca da, atunci o va face si acesti chiriasi trebuie sa si afirme dorinta de a cumpara la pret cerut de proprietar - care nu are voie sa vanda altcuiva sub acest pret ulterior, right?
(2) daca se notifica chiriasii la un cabinet notar/avocat privind incheierea noilor contracte de chirie la un pret apropiat de piata - say 400 eur per apartament, iar acestia refuza sa semneze, se poate trece la evacuarea lor pentru lipsa de titlu?
(3) se pot face ambele notificari prin executor? si cea relativ la intentia de vanzare, si cea de convocare pentru inchiriere?
si in fine, (4) - se poate scrie in notificarea de inchiriere ca se convoaca chiriasii pentru a se semna noul contract, pe pret propus de x eur, dar ca avand in vedere vechimea de 80 a imobilului,m acesta va intra in reparatii capitale si de aceea se poate oferi doar inchiriere pe durata determinata - max 1 an?

multumim anticipat tuturor