avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Activitate CAPV

Activitate CAPV

Din pacate nu. Probabil va trebui spart si la etaj, dar obligatoriu si la dansa (am chemat un specialist in instalatii sa vada problema)
Va multumesc mult pentru raspuns!
Intr-un imobil cu 4 apartamente (2 ap parter, 2 ap etaj), am renovat unul din apartamentele de la etaj (in calitate de proprietari) inlocuind (din necesitate) conductele/ coloanele de apa vechi si aflate in stare foarte proasta. Am reusit sa inlocuim integral (subsol, parter si etaj) coloana de apa de la bai, platind integral inlocuirea ei si reparatiile aferente (zugravit, placat cu faianta) si pentru vecina de sub noi de la parter. Vecina a refuzat insa inlocuirea coloanei si scurgerii din bucatarie aflata in dreptul apartamentului dansei, chiar si pe cheltuiala noastra, pe motiv ca dansa si-a mutat bucataria in alta camera (fara autorizatie) si ca nu doreste sa isi strice peretii cu reparatii. In timp, au aparut scurgeri pe peretele dansei (parter) cand noi folosim chiuveta din bucatarie (etaj). Mentionez ca noi nu am modificat deloc destinatia originala a incaperilor din apartament. Ea refuza vehement reparatiile, chiar si pe cheltuiala noastra, chiar si dupa ce i-a fost emisa o notificare prin executor, declarand ca singura solutie din partea ei este sa ne mutam bucataria sau sa nu mai folosim chiuveta. Intre timp, dansa a trecut apartamentul in proprietatea fiicei ei (care locuieste in alt oras), insa aceasta nu doreste sa se implice deoarece nu doreste sa aibe probleme cu mama ei, cu care nu se prea poate discuta rational. Noi nu mai folosim chiuveta din bun-simt, nevrand sa umezim peretii si sa degradam starea imobilului, insa nu se mai poate. Ce actiuni putem lua pentru a o obliga sa ne lase sa reparam instalatiile, fiind o coloana comuna de instalatii? Nu exista asociatie de proprietari, deoarece vecinii au refuzat in mod repetat sa participe la intemeierea uneia.
Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament prin credit bancar, vandut prin agentie cu comision 0%, insa din contractul de vanzare-cumparare respectiv din extrasul de carte funciara reies urmatoarele informatii posibil problematice: imobilul a fost obtinut de catre primul vanzator in 2017 prin hotarare judecatoreasca, cu titlu de mostenire (acesta a initiat o deschidere a succesiunii in 2012, iar in 2017 a fost constatat ca fiind mostenitor unic si a obtinut dreptul de intabulare a imobilului pe numele sau, in calitate de reclamant, paratul fiind inchis intr-un penitenciar in strainatate). Pe sentinta in cauza scrie “cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.” In septembrie 2018, deci acum o luna de zile, acest domn a vandut apartamentul pe o suma modica (foarte mica) unei alte doamne care a fost reprezentata la cumparare de un mandatar. Acum doamna in cauza a scos la vanzare apartamentul la pretul pietei (mult mai mare). Apartamentul este inca in curs de intabulare pe numele doamnei. Notarul care a inspectat actele a fost ales de catre mine. Acesta a spus ca actele sunt in regula si ca orice contestare a acelei decizii privind succesiunea l-ar afecta doar pe mostenitor, nu pe mine, eu fiind cumparator de buna credinta. Cu toate astea, eu am senzatia ca se doreste sa se piarda urma imobilului, ca si cum ceva nu ar fi in regula cu el, cu fostii proprietari, sau poate chiar cu modul in care a fost obtinut anterior.

Intrebarea mea este: exista vreo posibilitate ca decizia judecatoreasca privind succesiunea sa fie contestata de celalalt mostenitor? Si daca da, cum m-ar afecta acest lucru pe mine ca (eventual) proprietar al imobilului? Imi doresc foarte mult apartamentul in cauza, insa nu doresc sa am niciun fel de tangenta cu problemele legale ale fostilor proprietari sau cu instanta.