Buna! Poate un asistent personal sa primeasca salariu daca lucreaza doar in weekwnd? Pentru ca legea nr. 448/2006 Capitolul III - Servicii si prestatii sociale, Sectiunea 2 - Asistentul personal Art. 37
(1) Pe perioada ingrijirii si protectiei persoanei cu handicap grav, pe baza contractului individual de munca, asistentul personal are urmatoarele drepturi:
b) program de lucru care sa nu depaseasca in medie 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana;
In weekwnend s-ar aduna numarul de ore necesare (peste 40). Precizez ca asistentul personal e mama asistatului si ca in timpul saptamanii acesta e la o scoala cu internat.
Bună ziua! Vreau să depun un dosar pentru bursă socială și nu știu cum să calculez venitul net al familiei mele să văd dacă este sub 1164 de lei pe lună pe membru de familie. Am o adeverință de la firma la care lucrează tata în care este specificat clar venitul net, dar pe lângă acel venit el mai are niște venituri din activități comerciale agricole. Acestea reies dintr-o adeverință eliberată de ANAF, dar acolo nu este specificat clar venitul net, ci sunt 3 coloane după cum urmează (aș atașa poza, dar nu cred că e posibil): venit brut | venit impozabil | impozit. De exemplu are un venit brut de 38000 lei, dar impozabil doar de 3000 lei. Care este venitul net?