Cererea pe care o va depune o scrie de mana la care sa ataseze copia dupa CI si cuponul de pensie sau trebuie formular tipizat ? Multumesc pentru raspunsurile prompte si la obiect. O zi buna!
Cererea pe care o va depune o scrie de mana la care sa ataseze copia dupa CI si cuponul de pensie sau trebuie formular tipizat ? Multumesc pentru raspunsurile prompte si la obiect. O zi buna!
O cunostinta a iesit anticipat la pensie la varsta de 60 de ani. Anul acesta face 63 de ani. Are 17 ani de grupa II a. Deci are 3 ani si 6 luni reducere de varsta pentru pensionare plus adaosul la stagiul de cotizare 4 ani si 3 luni. Sper ca am calculat corect. El in aceste conditii poate sa ceara iesirea la pensie pentru limita de varsta deoarece indeplineste conditiile necesare. Ce trebuie sa faca deoarece in lege spune ca pensia anticipata se transforma automat in pensie pentru limita de varsta la indeplinirea conditiilor ? Asta cand implineste 65 de ani. Dar in situatia dansului, iesire la pensie apeland la avantajele grupei trebuie sa faca cerere pentru transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta?
Daca anul acesta ma pensionez cum se aplica indicele de corectie asupra punctului de pensie?
Am observat ca anul acesta este 1,2.
Nu am inteles foarte bine din lege, el se aplica periodic, sau dupa ce se calculeaza punctajul pentru stabilirea pensiei?
Nelamurirea mea pleaca de la faptul ca se spune la lege ca trebuiesc 35 de ani de stagiu minim de cotizare. In acesti ani intra si cei realizati in plus prin grupa avuta?