avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se aplica indicele de corectie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se aplica indicele de corectie?

Daca anul acesta ma pensionez cum se aplica indicele de corectie asupra punctului de pensie?
Am observat ca anul acesta este 1,2.
Nu am inteles foarte bine din lege, el se aplica periodic, sau dupa ce se calculeaza punctajul pentru stabilirea pensiei?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:18, 4 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se aplica o singura data.
La deschiderea drepturilor.
Multumesc. Deci se aplica cel existent la momentul acesta (2019) 1,2.
Da.
Pentru cei care isi deschid drepturile in 2019 indicele de corectie este 1,2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o intrebare legata de indicele de corecție ... Florin077 Florin077 Buna ziua am si eu o intrebare legata de indicele de corecție la pensie m-am pensionat in anul 2019 de boala gr.2 cu o vechime de 37 ani fara grupe cu un ... (vezi toată discuția)
Indice de corectie pensie grozavu.aurica grozavu.aurica Buna ziua, In 24 ian 2019 conform deciziei Casei de Pensii am intrat din pensie de invaliditate in pensie de varsta. Pe decizia de pensie nu mi-i s-a ... (vezi toată discuția)
Indice de corectie peflori peflori decizie de pensie anticipata partiala emisa in iulie 2019, calculata cu indice de corectie 1,2, nepusa in plata, este modificata in decizie de pensie la ... (vezi toată discuția)