avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate ADIOANA

Activitate ADIOANA

Am trait cu un barbat in concubinaj 18 ani si avem impreuna un copil. El acum vrea sa ne despartim. Noi locuim in casa lui iar el se va muta la o alta casa cumparata recent. Minora va ramane la mine asa dorind si ea si el. Problema este ca eu nu detin alta locuinta, avand o perioada atat de mare de timp impreuna si nu m am gandit ca poate veni si un moment al despartirii si sa ma asigur si eu pt astfel de moment. Ce drepturi legale avem noi doua? Ne poate da afara din casa? Sau daca ne permite sa locuim in continuare in aceasta casa, poate sa refuze plata pensiei de intretinere sub motivatia ca daca noi am pleca, el ar inchiria apartamentul si practic ne lasa sa stam aici dar nu mai plateste pensie minorei? Stiam ca exist o prevedere legala ca dsca avem peste 10 ani de trai impreuna si copil, nu ne poate da afara din casa. El are un venit de aproximativ 17.000 ron lunar. Ce cuantum ar reveni ca si pensie minorei avand in vedere ca mai are un copil in varsta de 22 ani student in ultimul an in Anglia dar care si lucreaza acolo pt a se putea intretine la facultate. Multumesc.