Am trait cu un barbat in concubinaj 18 ani si avem impreuna un copil. El acum vrea sa ne despartim. Noi locuim in casa lui iar el se va muta la o alta casa cumparata recent. Minora va ramane la mine asa dorind si ea si el. Problema este ca eu nu detin alta locuinta, avand o perioada atat de mare de timp impreuna si nu m am gandit ca poate veni si un moment al despartirii si sa ma asigur si eu pt astfel de moment. Ce drepturi legale avem noi doua? Ne poate da afara din casa? Sau daca ne permite sa locuim in continuare in aceasta casa, poate sa refuze plata pensiei de intretinere sub motivatia ca daca noi am pleca, el ar inchiria apartamentul si practic ne lasa sa stam aici dar nu mai plateste pensie minorei? Stiam ca exist o prevedere legala ca dsca avem peste 10 ani de trai impreuna si copil, nu ne poate da afara din casa. El are un venit de aproximativ 17.000 ron lunar. Ce cuantum ar reveni ca si pensie minorei avand in vedere ca mai are un copil in varsta de 22 ani student in ultimul an in Anglia dar care si lucreaza acolo pt a se putea intretine la facultate. Multumesc.
Buna ziua,
Dumneavoastra, din postura de concubina, NU AVETI NICIUN DREPT in acea casa.
Puteti sa solicitati doar un drept de retentie pana la momentul cand va va achita contributia dumneavoastra la imbunatatiri daca va adresati instantei pentru imbogatire fara justa cauza si puteti dovedi acele cheltuieli.
Fiica poate sta in casa tatalui ei daca tatal ii permite avand in vedere ca nu mai este minora.
Pensie de intretinere poate pretinde doar daca mai este in continuarea studiilor.
NU EXISTA NICIO PREVEDERE cu privire la concubinaj sunt fel de fel de inventii ale necunoscatorilor in materie de drept.
Martonze
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, poate să ceară evacuarea dvs. din proprietatea lui, dar nu între 1 decembrie - 1 martie anul următor.
Nu poate refuza plata pensiei alimentare în contul chiriei, dar poate să ceară chirie de la dvs. şi chiria să compenseze pensia alimentară, dar sub nici o formă , legal, nu există această compensaţie.
Pensia alimentară datorată pentru 2 copii nu poate depăşi 1/3 din venitul tatălui, deci pentru 2 copii, obligaţia MAXIMĂ este 5666 lei, 2833 lei pentru 1 copil. Dar nu uitaţi, asta e limita maximă, instanţa poate stabili mult mai puţin, în funcţie de necesităţile copilului şi de obligaţia dvs. de a contribui material pentru creşterea şi educaţia copilului.