Buna ziua ,
Detin un apartament impreuna cu fiul meu : eu am 10% si fiul meu 90% ( deci suntem coproprietari) Apartamentul este inchiriat, prin urmare amandoi depunem Declaratia unica si avand si alte venituri platim fiecare Impozit /venit si CASS., cand este cazul.
Tinand cont de faptul ca in 2023 impozitele pe chirii cresc ,nemaiexistand cota forfetara , doresc sa fac o optimizare fiscala .
Se poate ca printr-un act notarial sa trec tot uzufructul ( toata chiria ca venit) in contul meu , eu avand 10% acum ?Defapt eu iau toata chiria , eu fiind pensionara .
Dar sa trec un anumit procent in contul meu , sa zicem 40% si in contul fiului meu , restul 60% ? Este vorba despre cine incaseaza banii si procentul trecut in Declaratia unica .
Va multumesc
Se poate sa impart uzufructul .
Va multumesc foarte mult,
Am asigurare full a apartamentului si oricum nu ma intereseaza reparatia peretilor ,cat ma intereseaza sa o oblige oficial cineva ( o instanta) pe proprietara de deasupra sa repare defectiunea.Ea nu doreste sa se afle de unde curge caci 99% infiltratiile vin de la cabina ei de dus cu rigola ( apa se scurge direct pe podea) .Cand nu utilizeaza acea instalatie , nu mai curge si pata se usuca.Proprietara a modificat anul trecut ambele bai :a schimbat instalatiile , wc-uri, cabina de dus de pe un perete pe altul, evident si cu tevile aferente si mai mult ca sigur nu a facut izolatia cum trebuie.Cabinele de dus cu rigola, ( fara cadita , ca la hotelurile de 5*) necesita o izolatie si executie speciale.
De aceea proprietara nu doreste clarificarea situatiei si nu este de acord cu nicio verificare/ expertiza , decat daca o obliga o instanta .Nu am de ales.
Va multumesc,
Este notificat si proprietarul apartamentului odata cu comitetul asociatiei, pentru ca si proprietarul apartamentului de deasupra face parte din Comitetul Asociatiei de Proprietari .Defapt, proprietarul apartamentului de deasupra este notificat de 2 ori: o data ca proprietar si inca o data ca membru al comitetului.
Este clar, nu am de ales, trebuie sa iau doi martori, sa fac poze si sa o dau in judecata .
Problema este ca apa nu curge continuu. Peretii se uda cand foloseste proprietara de sus o anumita instalatie si pe urma iar se usuca.Pe dinauntru, peretele e negru, putrezit .Eu am adus echipa , am decopertat si stiu si de unde curge. Dar trebuie sa demonstrez oficial, sa existe un document o expertiza/ oficiala .
Buna seara,
Am infiltratii in baie de la apartamentul de deasupra de cateva luni. In urma unei Notificari trimise prin avocat Asociatiei de Proprietari mi s-a elibarat o Adeverinta, in data de 02.03.2022 care atesta ca " nu s-au constatat defectiuni ale partilor comune" .
Dat fiind faptul ca baia de deasupra nu este folosita continuu ( exista 2 bai) si pentru a face actiune in instanta proprietarului apartamentului de deasupra trebuie fotografii cu peretele si tavanul , uzi ,+ 2 martori, as dori sa imi spuneti cat timp este valabila Adeverinta data de presedintele Asociatiei ? Adica , atunci cand fac actiunea in justitie sa nu existe vreun viciu de procedura si sa o iau de la inceput ( notificare +adeverinta de la Asociatie+poze etc)
Va multumesc