avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate gabi.n

Activitate gabi.n

Tocmai, nu scrie în OUG că trebuie să dau președintelui copia actului meu de identitate. Ok, îl prezint, să își noteze ce trebuie, dar de ce să îi dau copie?

La art. 39 scrie că "(2) Persoanele care locuiesc in imobil sunt obligate sa PREZINTE actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil."

Cumva formularea asta e ușor ambiguă și lasă loc de interpretări?
Buna ziua! Sunt mutata in bloc de un an de zile si recent mi-a cerut presedintele copie dupa actul de identitate pentru a ma trece in Cartea de imobil.

Nu sunt de acord cu aceasta copie si i-am spus ca ii arat buletinul sa imi noteze datele si gata. Dar refuza si insista ca are nevoie de copia actului de identitate pe care oricum mi-o inapoiaza. Care e logica?

Refuza sa ii arat buletinul, motivand ca nu are memorie fotografica, ca nu poate scrie in Carte, direct...

Este legal ceea ce imi solicita, si anume copia actului de identitate? Nu cumva intra sub incidenta GDPR? Imi spune ca in cazul acesta sa imi asum consecintele si ca "unde-i lege, nu-i tocmeala". Dar nu s-au mai schimbat legile? Si apoi, de ce informatii mai este nevoie? Am mai auzit ceva de contractul de V-C sau de cadastru... E normal? E legal? In contract sunt informatii confidentiale, nu?