avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președintele asociației de proprietari insistă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președintele asociației de proprietari insistă să-i dau copie după CI ca să mă înscrie în cartea de imobil. Este legal ce îmi solicită, nu se încalcă GDPR?

Buna ziua! Sunt mutata in bloc de un an de zile si recent mi-a cerut presedintele copie dupa actul de identitate pentru a ma trece in Cartea de imobil.

Nu sunt de acord cu aceasta copie si i-am spus ca ii arat buletinul sa imi noteze datele si gata. Dar refuza si insista ca are nevoie de copia actului de identitate pe care oricum mi-o inapoiaza. Care e logica?

Refuza sa ii arat buletinul, motivand ca nu are memorie fotografica, ca nu poate scrie in Carte, direct...

Este legal ceea ce imi solicita, si anume copia actului de identitate? Nu cumva intra sub incidenta GDPR? Imi spune ca in cazul acesta sa imi asum consecintele si ca "unde-i lege, nu-i tocmeala". Dar nu s-au mai schimbat legile? Si apoi, de ce informatii mai este nevoie? Am mai auzit ceva de contractul de V-C sau de cadastru... E normal? E legal? In contract sunt informatii confidentiale, nu?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 14:34, 1 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatiile de proprietari nu intra in categoria operatorilor de date cu caracter special
Obligatia proprietarului de a depune copie dupa CI pentru consemnarea si actualizarea cartii de imobil ,este prevazuta de disp art37 si art 38 OUG nr 97/2005 republicata

Tocmai, nu scrie în OUG că trebuie să dau președintelui copia actului meu de identitate. Ok, îl prezint, să își noteze ce trebuie, dar de ce să îi dau copie?

La art. 39 scrie că "(2) Persoanele care locuiesc in imobil sunt obligate sa PREZINTE actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil."

Cumva formularea asta e ușor ambiguă și lasă loc de interpretări?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu dati nicio copie! Spuneti-i respectivului sa vina cu cartea de imobil la dvs sau oferiti-va sa va duceti dvs la responsabilul insarcinat cu cartea de imobil. Eu trimit responsabilul la usa omului. mai sunt unii care mi-au pus copie in CP din proprie initiativa (proprietarii pt noii chiriasi). Am notat datele si apoi le-am inmanat copia.

Nu are treaba cu GPDR pt ca oricum vi se noteaza datele. Are treaba cu faptul ca n-aveti chef sa le inmanati o copie si nici nu sunteti obligata de nicio lege.

In caz ca nu-l lamuriti si vreti sa scapati de respectivul, faceti o copie ascunzand toate datele mai putin cele absolut strict necesare cartii de imobil, taiati-o cu semnul lui Zorro si scrieti cu pixul peste datele dvs data curenta si "copie pentru cartea de imobil a asociatiei cutare".
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
CipM, utilizator
Bună ziua, ynocentta! Vă rog să mă îndrumați... de unde se poate obține cărți de imobil? Dacă răspunsul este secția de poliție de care aparține AP, atunci îmi trebuie altă variantă de răspuns. Mulțumesc!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este, organele de politie nu mai au Carti de imobil ca asa este sistemul - nu le mai acorda fonduri - bine ca le acorda salarii si pensii frumoase!
Ce puteti face?
Luati o fila dintr-o C.I. veche, o prelucrati in Word, faceti cate pagini doriti, o legati si aveti C.Imobil. Varianta aceasta va satisface?

Alte discuții în legătură

Notificare din partea asociatiei de proprietari livache74 livache74 Buna ziua, am primit toti propietarii in cutia postala o NOTIFICARE din partea sociatiei de propietari , sa depunem in cutia asociatiei la cererea presdintelui ... (vezi toată discuția)
Copii xerox sau informatii preluate din cartea de identitate? hewlett hewlett Imi puteti spune va rog daca pentru inscrierea in cartea de imobil, o persoana care locuieste intr-un apartament (nefiind proprietar) trebuie sa depuna la ... (vezi toată discuția)
Carte de imobil mariana_d mariana_d Buna ziua, supun atentiei dvs urmatoarea speta: verisoara mea este plecata in strainatate la munca si eu stau in garsoniera sa.fara contract de ... (vezi toată discuția)