avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanadeak

Activitate Ioanadeak

Tatăl meu a cumpărat in anii 90 un teren la munte, de la un prieten, teren foarte bun, cu acces la rau, in prelungirea terenului acestui prieten al lui. Menționez ca prietenul tatălui avea și atunci ca afacere acolo un complex de căbănuțe pentru cazare turiști, care in ani de zile au devenit pensiuni o data cu dezvoltarea zonei ( arieseni alba ). Au făcut atunci contract de mâna, tata a plătit, urmând sa facă contract la notar, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Între timp prietenul a decedat. Acum noi am reluat legătura cu familia lui, in speranța unui contract la notar. Familia nu dorește, pentru ca deja au folosit terenul nostru, afacerea lor agro turistică dezvoltându-se. Ne-au propus un alt teren, însă unul in pădure, nu este accesibil cu mașina, și nici nu se poate construi pe el, fiind pădure. Deci nu l-am putea nici vinde. Acum am mai aflat ca de fapt prietenul tatei nu era el proprietar,ci soacra lui, și el aștepta sa facă acte la notar după ce ar fi decedat ea. Însă contractul de mâna, pe care nu am fi vrut sa îl folosim, din prietenie și pentru ca știm cu toții, și noi și familia aceasta, știm ca o suma mare de bani au folosit-o tocmai pt a construi acele pensiuni, contractul exista. Dovada ca acest domn a primit o suma considerabila de bani, iar tatăl meu practic nu a primit nimic in schimbul ei. Ce valoare are acest contract și un ce măsura ne poate folosi? Mulțumesc.