avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate CristinaPopenta

Activitate CristinaPopenta

Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Art.16 C.mun.
....
(5) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
....

Dvs ati beneficiat de concediu de maternitate in baza unui contract de asigurare si nuin baza unui raport de munca/de serviciu.

Contractele de asigurare nu sunt supuse Codului Muncii.

Imi puteti indica in baza carui articol de lege? Inteleg ca activitatea ca PFA nu e vechime, dar de ce si concediul medical? In situatia unui angajat cu contract de munca, concediul medical se ia in calcul la vechime. Cotizarea la casa de sanatate pt PFA s-a facut in baza unui contract pe perioada activarii ca PFA. Un articol / lege mi-ar fi util. Multumesc.
O persoana a activat ca PFA un an intre 2011 si 2012, perioada in care s-au platit contributiile la asigurari sociale, avand contracte cu casa de sanatate, pensii, somaj. Din 1 iunie 2012 a intrat si a beneficiat de concediu prenatal, apoi de concediu postnatal, platite de Casa de sanatate (cele 126 de zile). Ulterior a beneficiat de CIC pana la 2 ani ai copilului. Intrebarea mea este daca cele 126 de zile sunt considerate vechime (in munca, sau in specialitate?) pentru stabilirea unor drepturi salariale, intrucat acum e angajata cu contract de munca. Prezicez ca perioada de concediu de ingrijire copil s-a luat considerare, iar cea de concediu medical nu s-a luat in considerare pentru vechimea in munca. Este acest lucru influentat de faptul ca inainte de aceste concedii a activat ca PFA? Multumesc.