avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate thelonius

Activitate thelonius

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri! Chiar dacă părerile sunt împărțite, le respect pe fiecare în parte!
Declaratia mea este ca am primit suta în conditiile unui articol din codul civil care spune ca dovada transferului bancar se face pe baza de ordin de plata.
Debitorul are oricând dreptul să solicite instituţiei de credit a creditorului o confirmare, în scris, a efectuării plăţii prin virament. Această confirmare face dovada plăţii.

Asta spune codul civil
Eu m-am bazat pe Art. 1504 din Codul civil, ca doar nu eram idiot sa semnez asa
Plata prin virament bancar
(1) Dacă plata se face prin virament bancar, ordinul de plată semnat de debitor şi vizat de instituţia de credit plătitoare prezumă efectuarea plăţii, până la proba contrară.
(2) Debitorul are oricând dreptul să solicite instituţiei de credit a creditorului o confirmare, în scris, a efectuării plăţii prin virament. Această confirmare face dovada plăţii.
Din urmatoarele motive:
- avea banii in cont si a facut tranzactia dar era depasita ora de procesare a platii si urmau sa intre in prima zi lucratoare;
- era ultima zi lucratoare inainte de Craciun si toti notarii urmau sa inchida pana dupa sf. Ion;
- daca nu semnam atunci intram in an nou si trebuiau aduse din nou toate documentele la notar
Buna ziua!
In urma cu aproape un an am divortat de fosta sotie si am stabilit ca aceasta sa imi achite o sulta.
Problema este ca in actul de partaj voluntar incheiat la notar sunt stipulate urmatoarele: ''Eu am incasat integral (prin transfer bancar, dovada platii facandu-se cf. art. 1504 din Codul civil) de la fosta mea sotie sulta, astazi, la data autentificarii prezentului act, care constituie si chitanta liberatorie de plata acesteia, in conditiile art. 1500 din Codul civil, nu mai am nicio pretentie de nicio natura, prezenta ori viitoare.
Ea nu a transferat banii si nu are nicio chitanta din care sa rezulte ca a facut plata. Sau sa inteleg sa actul de partaj tine loc de dovada a platii?
In conditiile acestea eu pot sa recuperez banii?
Va multumesc!