avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate flloorin

Activitate flloorin

Bine dra Andreea, se vede foarte clar punctul dvs obiectiv. Dar puneti-va in piela cumparatorului care a dat un avans anu trecut de 25% si care stia ca acum va trebui sa plateasca restul de 75 %. Doar ca este anuntat de vanzator ca s-a introdus TVA-ul si trebuie sa-l plateasca si pe asta (cazul meu, vreo 18.000 euro in plus). De unde, cum? Spargem banci, furam de la parlamentari? Doamne ferste!!!
Ar trebui macar sa ne lase pe noi sa platim suma stabilita si sa inceapa cu restul.
La naiba!
Ma scuzati.
Buna ziua!

Am rezervat un apartament si urma sa platesc avansul. Intre timp vanzatorul m-a chemat sa-mi spuna ca va trebui sa platesc pe langa suma ceruta si TVA-ul. Inca nu e nimic stabilit, dar sunt in discutie normele care sa reglementeze aplicarea noului cod fiscal. Sansele ca acestea sa se aplice de la 1 ian 2008 sunt foarte mari. (codul fiscal e deja aplicabil de la 1 ian 2008, doar ca pentru aceasta sectiune nu s-au stabilit inca normele de functionare
Pt. dra Alexandra , concluzie: daca inchei contractul de vanzare-cumparare anul asta o sa platesti TVA. De dedus, ca persona fizica, nu stiu (nu cred) ca poti.
Concluzia parlamentarilor: pot sa plateasca suma asta, atunci hai sa-i mai strangem putin sa plateasca mai mult, sa faca sacrificii, nu sa se lafaie-n puf ca noi. Scuze, dar m-am enervat la culme.
1. In cazul meu antecontractul contine o clauza care spune ca "in cazul modificarii codului fiscal pana la semnarea contractului de vanzare-cumparare" voi fi nevoit sa platesc orice taxa suplimentara. Ce e de facut in acest caz?

2. Constructorul e persoana fizica si vinde mai multe apartamente, in acest caz se aplica caracterul de continuitate despre care e vorba in lege?

Mersi.
1. In cazul meu antecontractul contine o clauza care spune ca "in cazul modificarii codului fiscal pana la semnarea contractului de vanzare-cumparare" voi fi nevoit sa platesc orice taxa suplimentara. Ce e de facut in acest caz?

2. Constructorul e persoana fizica si vinde mai multe apartamente, in acest caz se aplica caracterul de continuitate despre care e vorba in lege?

Mersi.

Mersi.