avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru tranzactiile imobiliare intre persoane ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru tranzactiile imobiliare intre persoane fizice?

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca puteti in urmatoarea situatie:
Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare imobil ce urmeaza a se construi, iar contractul de vanzare cumparare se va semna la sfarsitul anului 2008. Antecontractul e semnat intre persoane fizice pe un pret fix, dar mentionez ca persoana fizica respectiva construieste un intreg ansamblu.
Vanzatorul poate veni la semnarea contractului cu pretentia sa platim si TVA aferent pretului convenit in antecontract, conform noilor "reglementari"? Sau odata semnat antecontractul cu pret fix, nu mai sufera modificari?

Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 17:48, 13 Februarie 2008
Dezvoltatorii persoane fizice nu platesc TVA, iar daca antecontractul e bine facut nu ar trebui sa lase loc la modificari ale pretului. Esential este ca prin antecontract te-ai obligat ca la data de... sa inchei un contract privind apartamentul ... la pretul de ... Ca sa modifici ceva din toate astea iti trebuie ori acordul celeilalte parti ori o dispozitie relevanta in antecontract. E foarte important ce ai semnat!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2008
ContSters20980, utilizator
e pretz fix si moare asa :P ... el are obligatia sa iti vanda la acel pretz....si cum zicea si andreea e importanta fiecare clauza cat de mica...:) dar daca chiar o sa fie probl....dupa cum ziceai se construieste un ansamblu intreg deci o sa fie mai multi in pozitia ta...sa speram ca nu o s fie ...casa de piatra :P desi nu e casatorie ...nah ...B-) apartament nou ceo fi :P
Sunt in exact aceeasi situatie.

1. Antecontractul e legalizat la notar?
2. Ce tb sa contina ca sa nu se mareasca pretul?

AStept raspuns la omg124@yahoo.com.
alexandra13 a scris:
1. Antecontractul e legalizat la notar?

Daca intrebi daca trebuie autentificat, raspunsul e nu.

2. Ce tb sa contina ca sa nu se mareasca pretul?

in cel mai bun caz, sa mergi la un specialist sa-ti redacteze antecontractul sau sa te asiste la semnare si sa te sfatuiasca ref posibile dezavantaje. In cel mai rau caz sa te asiguri ce semnezi in sensul ca se stipuleaza clar ca pretul e FIX. Totusi, unui ochi neavizat ii mai scapa lucruri de finete, care dau promitentului vanzator posibilitatea modificarii unilaterale a pretului.
1. In cazul meu antecontractul contine o clauza care spune ca "in cazul modificarii codului fiscal pana la semnarea contractului de vanzare-cumparare" voi fi nevoit sa platesc orice taxa suplimentara. Ce e de facut in acest caz?

2. Constructorul e persoana fizica si vinde mai multe apartamente, in acest caz se aplica caracterul de continuitate despre care e vorba in lege?

Mersi.

Alte discuții în legătură

Tva la cumparare apartament nou ciprianr ciprianr Buna ziua Anul trecut, mai exact in octombrie 2007, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential nou. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament si vanzatorul nu doreste sa returneze tva (diferenta de 14%) zoe1704 zoe1704 In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)