avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate Kornell.S

Activitate Kornell.S

Are 22 de ani și e plecată la muncă în Anglia la mamă-sa.
Așa știam și eu, că poate cere (eventual) pentru maxim 3 ani. Restul se prescrie.
Problema e că autoritățile norvegiene care se ocupă de drepturile familiei mă presează să le dau un răspuns dacă doresc să fac apel la solicitarea venită din partea statului român. Altfel sunt amenințat cu executare. Autoritățile norvegiene mi-au trimis toate discuțiile purtate de ei cu cei din România, de la minister.
Ciudat este că în România nu am nicio executare pe numele meu. Eu fiind încă cetățean român cu domiciliu în România.
Nu, n-am întârziat cu plata pensiei alimentare. Mai mult decât atât, am plătit pensie alimentară și pentru continuarea studiilor (ceva postliceală, fără nicio finalizare ca profesie). Din această vară s-a oprit plata pensiei, domnișoara terminând studiile.
Bună.
Mă poate ajuta cineva cu niște lămuriri ?
Sunt divorțat de 20 de ani și sunt stabilit în Norvegia din 2007. Am o fică de 22 de ani. A împlinit 18 ani în anul 2014. Recent am avut o surpriză. Fiica mea a intentat un proces pentru recalcularea pensiei alimentare pentru perioada 2007 -2014. Este posibil așa ceva ?
Mulțumesc