avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentară retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentară retroactiv

Bună.
Mă poate ajuta cineva cu niște lămuriri ?
Sunt divorțat de 20 de ani și sunt stabilit în Norvegia din 2007. Am o fică de 22 de ani. A împlinit 18 ani în anul 2014. Recent am avut o surpriză. Fiica mea a intentat un proces pentru recalcularea pensiei alimentare pentru perioada 2007 -2014. Este posibil așa ceva ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 22:42, 1 Noiembrie 2018
Teapa.Fiindca e si obraznica as plati un avocat si iti pot recomanda, sa-i bagi 1000 euro cheltuieli de judecata si 10.000 euro daune morale.Pentru daune morale se achita 100 ron taxa.

Perioda anterioara poate fi de 3 ani maxim si numai daca a fost intarziata din culpa ta.Deci cine a tinut -o sa nu o ceara pana acum? Ai vre-o vina?e vadit cu rea intentie si si=o va lua peste bot.


Decci vei castiga 200%.
Art. 532

Data de la care se datorează pensia de întreţinere

(1) Pensia de întreţinere se datorează de la data cererii de chemare în judecată.

(2) Cu toate acestea, pensia poate fi acordată şi pentru o perioadă anterioară, dacă introducerea cererii de chemare în judecată a fost întârziată din culpa debitorului.
Nu, n-am întârziat cu plata pensiei alimentare. Mai mult decât atât, am plătit pensie alimentară și pentru continuarea studiilor (ceva postliceală, fără nicio finalizare ca profesie). Din această vară s-a oprit plata pensiei, domnișoara terminând studiile.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Kornell.S, utilizator
Pensia merge pana la 26 ani daca urmeaza o facultate sau posliceala.Nu e conditionata de diploma sau altceva.Putea pana la 26 ani sa inceapa in fiecare an cate o facultate.
caci ani are acum fata?
Are 22 de ani și e plecată la muncă în Anglia la mamă-sa.
Așa știam și eu, că poate cere (eventual) pentru maxim 3 ani. Restul se prescrie.
Problema e că autoritățile norvegiene care se ocupă de drepturile familiei mă presează să le dau un răspuns dacă doresc să fac apel la solicitarea venită din partea statului român. Altfel sunt amenințat cu executare. Autoritățile norvegiene mi-au trimis toate discuțiile purtate de ei cu cei din România, de la minister.
Ciudat este că în România nu am nicio executare pe numele meu. Eu fiind încă cetățean român cu domiciliu în România.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Kornell.S, utilizator
Inca ceva pensia de intretinere se da daca isi continua studiile si nu munceste.daca munceste nu poate primii pensie de intretinere.
De unde stiti ca a intentat proces.Verificati pe portal in Romania e simplu.Luati un avocat aici si se rezolva.scrieti mi in privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elev major anacalina anacalina Buna seara Am trecut de procesul de divort , ultima infatisare a avut loc in 24 aprilie 2014 .S-a stabilit pensie alimentara doar pentru fetita minora , in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara student marymary10 marymary10 Buna! As dori sa stiu daca studentul lucreaza contract de munca pe perioada nedeterminata, poate cere cuantumul pensiei retroactiv ? Căci de doi ani nu a mai ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere FDeni FDeni Buna ziua! Tatal meu trebuia sa imi plateasca pensie de intretinere pana la varsta de 18 ani. La implinirea varstei de 18 ani am cerut in continuare pensia de ... (vezi toată discuția)