avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate GT834

Activitate GT834

Numele meu este G. T., sunt din Galati. In urma cu trei saptamani m-am inscris la un curs in vederea obtinerii atestatului de instructor auto, la o scoala de soferi din Galati, unde am platit suma intreaga de 800 de lei.
Am fost la 4 cursuri, adica 6 ore de legislatie, din 90 de ore in total, si nu am facut nici o ora de pregatire practica, pana la momentul in care i-am anuntat, saptamana trecuta, ca sunt nevoit sa renunt la cest curs, din motive personale, si ca doresc sa mi se restituie suma de 600 de lei, pe care am platit-o in a doua transa, iar suma de 200 de lei pe care am platit-o la inscriere se poate opri ca taxa pentru provesare dosar.
Domiile lor mi-au trimis un email in care m-au anuntat, pe un ton foarte ascutit, ca nu mi se va restitui nimic, pentru ca la semnarea contractului, se pare ca am semnat o clauza, scrisa in josul paginii, care ma obliga sa nu am pretentii la nici un ban pe care l-am achitat.
Intrebarea mea la dvs. este daca o scoala de soferi acreditata, care functioneaza in regim legal, are dreptul sa procedeze astfel, folosing siretlicuri legale ca sa abuzeze de naivitatea clientilor. Adica, orice avocat si judecator este constient ca nici un cursant nu "va avea posibilitatea" sa ia contractul si sa-l citeasca in detaliu la inscrierea intr-o scoala de soferi, si va semna pe increderea intr-o institutie publica acreditata, care functioneaza in baza legala, si astfel, tot legal, are obligatia de a prezenta orice fel de subterfugii legale prin care forteaza clintii la obligatii banesti stricte si abuzive. Adica, in baza celor prezentate de ei, la fel de usor m-ar fi putut pune sa semnez o clauza in acel contract prin care sa ma oblige la achitarea unei sume de cateva miliarde de lei. Cred ca nici la banca, cineva care face un imprumut nu va avea cum sa citeasca toate paginile unui contract care este plin de interpretari, si termeni juridici, insa bancile, si funtionarul care se ocupa de contract nu au dreptul de a abuza de clienti in acest fel, pentru ca sunt institutie acreditata, nu o firma fantoma care da "bufuri" financiare si apoi dispare in ceata. Exista un respect fata de client, pe care aceste scoli de soferi infometate se pare ca il calca in picioare.
Cand i-am anuntat ca voi suna la protectia consumatorului, mi-au trimis un email inapoi prin care m-au sfatuit ca mai bine renunt la acesti bani, deoarece ca sa-i chem in justitie ma va costa de cateva ori mai mult suma pe care trebuie sa o las lor acum.
Asta mi s-a parut foarte dubios. De ce i-ar interesa pe ei ce cheltuieli vreau eu sa fac,atata vreme cat ei se stiu infailibili, din punct de vedere legal.
Am trimis o sesizare la ISCTR, pentru ca asa m-a sfatuit cineva pe un forum, politisti.ro
Credeti ca daca trimit o sesizare la ANPC, am vreo sansa de a recupera acei 600 de lei? Mentionez ca asa cum au spus si ei, probabil voi cheltui bani in plus, ca sa solutionez aceasta disputa, insa daca toata lumea renunt astfel, aceste firme abuzive prind putere mai mult, si abuzeaza mai mult de naivitatea cetateanului de rand.
Multumesc pentru orice sfat/sugestie.