avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate nvioleta2001

Activitate nvioleta2001

Răspuns la discuția intrebari succesiune
Atunci cum este ?:((
Multumesc frumos de raspuns! Nu ar avea de unde sa apara conflicte intre noi trei, mama nu a avut alti copii deci nu vad cine ar putea sa conteste faptul ca suntem singurii mostenitori ai mamei.

Noi ne-am interesat acum pentru ca ne e teama de taxele implicate inainte/dupa cele 6 luni de la deces. Cunoscutii ne-au spus ca daca asteptam mai mult timp vom avea mai mult de platit decat in primele 6 luni si nu ne dorim acest lucru.

Multumesc inca o data!
Elis, inca o intrebare, asa de clarificare:deci trebuie sa mergem la un notar si sa spunem ca vrem sa deschidem succesiune?...nu de alta, dar asa cum am scris si mai sus a fost tatal meu si zilele trecute si l-am trimis din nou azi...i-a spus sa se intoarca dupa 6 luni..

Sa incerc la alt notar?

Mersi mult inca o data! :)
Buna

Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii legate de o succesiune.Mama mea a decedat pe 24.10.2007 si as vrea sa stiu cum trebuie sa procedam pentru a rezolva situatia succesiunii.Este vorba despre un apartament pe care mama mea l-a cumparat inainte de casatoria cu tatal meu si la care domiciliem in prezent eu, sora mea si tatal meu.Pentru ca auzisem un zvon cum ca aceasta succesiune trebuie rezolvata in primele 6 luni de la deces, tatal meu a fost zilele acestea la un cabinet notarial cu toate actele necesare unei succesiuni, insa i s-a spus ca este prea devreme si ca doar dupa 6 luni se poate rezolva. Am incercat sa gasesc informatiile necesare pe internet, dar deja sunt intr-o mare "ceata".sunt anumite site-uri unde este mentioant ca succesiunea se poate rezolva fara alte taxe suplimentare in termen de 1 an de la deces, altele in termen de 6 luni ...:(

E posibil sa fac o confuzie intre succesiune si mostenire?

Ma puteti lamuri va rog?

As vrea sa stiu pur si simplu ce trebuie sa facem pentru ca apartamentul nostru sa treaca de pe numele mamei pe numele nostru (eu, tata, sora mea) in timp util (si care este timpul acesta pentru ca deja au trecut aproape 5 luni de la decesul mamei)

Va multumesc mult si astept cu nerabdare raspunsul dvs.