avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate avrram

Activitate avrram

Răspuns la discuția CONTOARE APA CU CITIRE RADIO
Cred ca toate asociațiile de locatari au probleme cu diferențele de apa rece în general .
A rezolvat cineva problema cu aceste diferențe ?
Personal cred ca aceste contoare cu citire radio ar reduce din aceste diferențe din următoarele motive:
- se da citirea automat fără a putea proprietarul sa intervină in vreun fel.
- se sincronizează citirea din apartamente cu cea din subsol
- se poate vedea dacă vrea cineva sa fure ( desigilare , inversarea sensului de circulație a apei )
Si cum a răspuns domnul avocat in prima parte a discuției ,, se poate adresa în instanta cine crede ca este nedreptățit''
Aberația este ca uni prefera sa plătească 100 lei pentru apa consumata si 85 lei pierderile comune ( la 3 persoane ) si nu vor sa instaleze contoare care costa 440 lei ( 4 contoare ) .
Răspuns la discuția CONTOARE APA CU CITIRE RADIO
Trebuie sa precizez ca eu vreau sa montam acele contoare si vreau sa știu dacă se pot îndrepta împotriva mea si a membrilor din consiliu de administrare a asociației .
ln lunile de vara am avut consum de apa rece considerate '' pierderi '' de 150 mc / luna si continua de ceva ani.
Din păcate sunt și doua apartamente necontorizate din 40 de apartamente.
Pe aceștia cum putem sa ii obligam sa monteze contoare?
In adunarea generala a locatarilor, se ia hotărârea ( cu 50%+1 ) ca dupa montarea contoarelor de apa cu citire radio, diferențele de apa ( pierderile de apa) sa fie repartizate doar către cei care au refuzat montarea acestor contoare .
Este legala punerea in practica a acestei hotărâri a majorități locatarilor?
Firmele care montează aceste aparate susțin ca nu se poate ,, interveni,, asupra contorului fără a se vedea în sistem ; se elimina eroarea umana de citire și se citesc in același timp toate contoarele