Cred ca toate asociațiile de locatari au probleme cu diferențele de apa rece în general .
A rezolvat cineva problema cu aceste diferențe ?
Personal cred ca aceste contoare cu citire radio ar reduce din aceste diferențe din următoarele motive:
- se da citirea automat fără a putea proprietarul sa intervină in vreun fel.
- se sincronizează citirea din apartamente cu cea din subsol
- se poate vedea dacă vrea cineva sa fure ( desigilare , inversarea sensului de circulație a apei )
Si cum a răspuns domnul avocat in prima parte a discuției ,, se poate adresa în instanta cine crede ca este nedreptățit''
Aberația este ca uni prefera sa plătească 100 lei pentru apa consumata si 85 lei pierderile comune ( la 3 persoane ) si nu vor sa instaleze contoare care costa 440 lei ( 4 contoare ) .
Trebuie sa precizez ca eu vreau sa montam acele contoare si vreau sa știu dacă se pot îndrepta împotriva mea si a membrilor din consiliu de administrare a asociației .
ln lunile de vara am avut consum de apa rece considerate '' pierderi '' de 150 mc / luna si continua de ceva ani.
Din păcate sunt și doua apartamente necontorizate din 40 de apartamente.
Pe aceștia cum putem sa ii obligam sa monteze contoare?
In adunarea generala a locatarilor, se ia hotărârea ( cu 50%+1 ) ca dupa montarea contoarelor de apa cu citire radio, diferențele de apa ( pierderile de apa) sa fie repartizate doar către cei care au refuzat montarea acestor contoare .
Este legala punerea in practica a acestei hotărâri a majorități locatarilor?
Firmele care montează aceste aparate susțin ca nu se poate ,, interveni,, asupra contorului fără a se vedea în sistem ; se elimina eroarea umana de citire și se citesc in același timp toate contoarele