avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CONTOARE APA CU CITIRE RADIO
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CONTOARE APA CU CITIRE RADIO

In adunarea generala a locatarilor, se ia hotărârea ( cu 50%+1 ) ca dupa montarea contoarelor de apa cu citire radio, diferențele de apa ( pierderile de apa) sa fie repartizate doar către cei care au refuzat montarea acestor contoare .
Este legala punerea in practica a acestei hotărâri a majorități locatarilor?
Firmele care montează aceste aparate susțin ca nu se poate ,, interveni,, asupra contorului fără a se vedea în sistem ; se elimina eroarea umana de citire și se citesc in același timp toate contoarele
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
avrram, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:39, 30 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu contestati in instanta hot ad gen va fi legala.

Unele lucruri chiar daca nu sunt legale pot deveni legale...mai mult sau mai putin...

Pierderile trebuie suportate de toata lumea.
Singura intrebare este aceea... in ce constau pierderile?De unde provin?
Din acest punct discutiile se pot relansa...
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Puteti cere, cei care va opuneti montarii contorului cu citire radio., ca sa faceti trecerea aceasta doar conditionat de considerarea din acel moment a citirii ca o contorizare individuala.
Daca veti dori sa dati in judecata asociatia, aveti in vedere si acest articol de lege, care nu prea e in ajutorul dvs. opunindu-va fara acea conditionare:
Art.32 din legea 196/2018
(1) Proprietarii sunt obligați să ia măsuri pentru consolidarea și modernizarea condominiului, modernizarea echipamentelor, instalațiilor și dotărilor aferente, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuală, reabilitarea termică în scopul creșterii performanței energetice, precum și reabilitarea structural- arhitecturală a anvelopei condominiului pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a acestuia, potrivit prevederilor legale, în condițiile menținerii aspectului armonios și unitar al întregului condominiu, indiferent de natura intervențiilor.
Observati ca daca veti conditiona refuzul, sunteti acoperit de acest articol.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
latka, utilizator
Trebuie sa precizez ca eu vreau sa montam acele contoare si vreau sa știu dacă se pot îndrepta împotriva mea si a membrilor din consiliu de administrare a asociației .
ln lunile de vara am avut consum de apa rece considerate '' pierderi '' de 150 mc / luna si continua de ceva ani.
Din păcate sunt și doua apartamente necontorizate din 40 de apartamente.
Pe aceștia cum putem sa ii obligam sa monteze contoare?
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
avrram, utilizator
acele pierderi constante de 150 mc arata o proasta gestionare a problemei: trebuia gasita cauza de mult timp !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform dispozitii in vigoare hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii
Pentru solutionare,informati proprietarii apartamentelor necontorizate despre obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare vezi L nr 196/2018 art 32 si a hotararilor adunarii generale-sub sanctiunea obligarii la plata a contravalorii suplimentului de apa rezultat intre factura si total index iindividual nregistrat prin contori cu citire radio

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de apa anduzexe anduzexe Buna seara, De mai bine de un an in bocul in care locuiesc s-au montat contoare noi de apa cu citire radio. Lunar primesc de la ISTA o Nota de consum ... (vezi toată discuția)
Calcul eronat techem sau sunt eu absurd ? de curand am luat in ... Mytro Mytro Calcul eronat Techem sau sunt eu absurd ? De curand am luat in administrare o asociatie unde calculul se face de catre Techem, exista o parte proprietari ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari:repartizarea cheltuielilor cu pierderile anca2011 anca2011 Este corect ca asociatia de proprietari sa ma factureze pe langa metrii cubi de apa pe care ii consum lunar,alti metrii cubi de apa, care zic ei(cei de la ... (vezi toată discuția)