Stiu ca au mai fost intrebari si raspunsuri pe acest subiect dar vreau sa prezint un caz putin mai aparte:
Sotia este in concediu de maternitate, iar cea mica are 5,5 luni.
Eu sunt angajat dar as dori sa intru in concediu de paternitate in locul sotiei, iar ea sa-si dea demisia pentru a putea sa petrecem aproape 1,5 ani in familie :). Mentionez ca venitul meu este mai mare si indemnizatia mea ar fi mai de ajutor pentru perioada care ar putea urma.
- Se poate face acest lucru? Pot aplica pentru indemnizatie pentru toata perioada ramasa? Stiu ca legea zice de cel putin 1 luna dar nu specifica un maxim
- Daca eu intru in concediu de paternitate, sotia isi poate da demisia?
- Daca revin cu 2luni+1 zi inainte ca cea mica sa faca 2 anisori, sunt eligibil pentru indemnizatie de reinsertie? Sau doar mama este eligibila pentru asa ceva?
- Intors la serviciu, sunt protejat pe durata indemnizatiei de a fi inchis contractul de munca? Pana cand cea mica face 3 ani sau exista un alt termen?
- Daca nu exista indemnizatie de reinsertie pentru tata, sunt protejat de la concediere vreo perioada dupa intoarcere la serviciu? Unde lucrez acum se anunta o "restructurare" si as adori sa-mi "inghet" contractul pana se linistesc lucrurile.
- Care ar fi pasii de urmat?