avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil, tatal in locul mamei - ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil, tatal in locul mamei - cand, cat, cum?

Buna ziua,

Stiu ca au mai fost intrebari si raspunsuri pe acest subiect dar vreau sa prezint un caz putin mai aparte:
Sotia este in concediu de maternitate, iar cea mica are 5,5 luni.
Eu sunt angajat dar as dori sa intru in concediu de paternitate in locul sotiei, iar ea sa-si dea demisia pentru a putea sa petrecem aproape 1,5 ani in familie :). Mentionez ca venitul meu este mai mare si indemnizatia mea ar fi mai de ajutor pentru perioada care ar putea urma.
- Se poate face acest lucru? Pot aplica pentru indemnizatie pentru toata perioada ramasa? Stiu ca legea zice de cel putin 1 luna dar nu specifica un maxim
- Daca eu intru in concediu de paternitate, sotia isi poate da demisia?
- Daca revin cu 2luni+1 zi inainte ca cea mica sa faca 2 anisori, sunt eligibil pentru indemnizatie de reinsertie? Sau doar mama este eligibila pentru asa ceva?
- Intors la serviciu, sunt protejat pe durata indemnizatiei de a fi inchis contractul de munca? Pana cand cea mica face 3 ani sau exista un alt termen?
- Daca nu exista indemnizatie de reinsertie pentru tata, sunt protejat de la concediere vreo perioada dupa intoarcere la serviciu? Unde lucrez acum se anunta o "restructurare" si as adori sa-mi "inghet" contractul pana se linistesc lucrurile.
- Care ar fi pasii de urmat?

Va multumesc pentru ajutor!

Dan
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
dan_pricop, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu puericultura mihaistar82 mihaistar82 Buna ziua, Pe parcursul concediului maternal al sotiei mele nu am solicitat concediu paternal pentru efectuarea cursului de puericultura. Sotia mea s-a ... (vezi toată discuția)
Pentru paternitate Costel B Costel B In 2017 sept am terminat concediu de paternitate a împlinit copilul 2 ani Momentan nu am serviciu dar soția e însărcinată și va naște în august mai ... (vezi toată discuția)
Poate intra tatal in ccc? dan_co dan_co Buna ziua! Sotia mea se afla in concediu de crestere a celui de-al doilea copil, nascut inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani. Avand in vedere ca al ... (vezi toată discuția)