avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate mimi

Activitate mimi

Multumesc pentru opinie, d-na Avocat!
Buna ziua,
Va rog sa imi raspundeti la o intrebare: au voie angajatii/agentii de paza de la Decathlon sa interzica accesul in magazin accesul unui copil de 12 ani? Mentionez ca nu era insotit de parinti, eu fiind in parcare (terminam o discutie telefonica). Copilul nu a creat niciodata probleme in acel magazin (nu a consumat produse fara sa le plateasca, nu a sustras niciodata nimic, nu a creat niciodata niciun fel de probleme angajatilor). Mi se pare un abuz faptul ca nu se permite accesul unui copil/tanar sub 18 ani, intr-un magazin, care vinde inclusiv produse pentru astfel de clienti, pe motiv ca **exista o norma interna in acest sens**. Aceasta prevedere era stipulata pe un rand din cele 20 de pagini afisate pe un stativ, langa casele de marcat. Din ce stiu eu exista o reglementare care interzice copiilor neinsotiti accesul in restaurante, baruri, etc. Nu cred ca exista vreo lege in Romania care sa interzica unui copil sa cumpere un bidon de apa dintru-un magazin. As fi curios daca sunt aceleasi prevederi si in Franta. Va multumesc anticipat!