avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Accesul interzis minorilor neînsoțiți în ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Accesul interzis minorilor neînsoțiți în Decathlon. Este legală această interdicție?

Buna ziua,
Va rog sa imi raspundeti la o intrebare: au voie angajatii/agentii de paza de la Decathlon sa interzica accesul in magazin accesul unui copil de 12 ani? Mentionez ca nu era insotit de parinti, eu fiind in parcare (terminam o discutie telefonica). Copilul nu a creat niciodata probleme in acel magazin (nu a consumat produse fara sa le plateasca, nu a sustras niciodata nimic, nu a creat niciodata niciun fel de probleme angajatilor). Mi se pare un abuz faptul ca nu se permite accesul unui copil/tanar sub 18 ani, intr-un magazin, care vinde inclusiv produse pentru astfel de clienti, pe motiv ca **exista o norma interna in acest sens**. Aceasta prevedere era stipulata pe un rand din cele 20 de pagini afisate pe un stativ, langa casele de marcat. Din ce stiu eu exista o reglementare care interzice copiilor neinsotiti accesul in restaurante, baruri, etc. Nu cred ca exista vreo lege in Romania care sa interzica unui copil sa cumpere un bidon de apa dintru-un magazin. As fi curios daca sunt aceleasi prevederi si in Franta. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:38, 21 Martie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru opinie, d-na Avocat!
Mai sunt magazine cu aceeasi politica, atunci cand au fost intrebati oficial s-a raspuns ca motivul tine de securitate, ca ei nu pot asigura protectia copiilor.
Daca va ganditi, e o masura buna.. magazinul nu are de unde cunoaste copilul, . poate dvs erati acasa, copilul mai nazdravan, intra si strica un aparat de x pret ( pt care reparatie ati fi raspuns) sau se urca pe bicicleta, cade si isi rupe piciorul ... I-ati fi dat in judecata ca in magazinul lor s-a intamplat asta, ca au lasat in magazin un copil de 12 ani si in incinta magazinului a cazut si s-a ranit ?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Nu e ilegală, deci magazinul nu încalcă legea dacă reglementează. Alte magazine își rezervă dreptul de a selecta clienții adulți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz/umilire/retinere abuziva violetabraila violetabraila Recent am fost umiliti, eu si copilul meu minor, de catre un reprezentant al securitatii magazinului Kaufland. Am mers la cumparaturi cu o cunostinta pt ca ... (vezi toată discuția)
Au paznicii unui magazin de articole sportive dreptul sa interzica ... SarahS SarahS Au paznicii unui magazin de articole sportive dreptul sa interzica unui copil de 6 ani accesul la cumparaturi neinsotit, in conditiile in care exista o singura ... (vezi toată discuția)
Cum sa rezolv cererea unor clienti leontin68 leontin68 Am deschis un magazin mixt la tara,problema este ca,destul de multi clienti,imi cer sa comercializez si bauturi alcoolice,mentionez ca magazinul se afla la ... (vezi toată discuția)