avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Au paznicii unui magazin de articole sportive dreptul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Au paznicii unui magazin de articole sportive dreptul sa interzica ...

Au paznicii unui magazin de articole sportive dreptul sa interzica unui copil de 6 ani accesul la cumparaturi neinsotit, in conditiile in care exista o singura intrare/iesire, iar parintele asteapta afara, in fata ei ?
Cel mai recent răspuns: SarahS , utilizator 18:43, 14 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul de 6 ani nu ar putea sa circule singur prin magazin fara supravegherea unui adult.
Cel mai probabil, nu se pune problema ca s-ar pierde prin magazin ci ca ar putea exista accidente/incidente in care acel copil poate fi implicat si care ar putea antrena raspunderea magazinului.
Inteleg acest aspect, dar in acest caz exista o varsta minima de la care un minor ar avea voie sa circule neinsotit printr-un magazin? In baza carei legi se stabileste acest lucru?

Multumesc

Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat a scris:

Copilul de 6 ani nu ar putea sa circule singur prin magazin fara supravegherea unui adult.
Cel mai probabil, nu se pune problema ca s-ar pierde prin magazin ci ca ar putea exista accidente/incidente in care acel copil poate fi implicat si care ar putea antrena raspunderea magazinului.

Depinde de mai multe aspecte.
Cel mai probabil, aici a fost evident ca era minor.
Nu cred ca astfel de restrictii se aplica in cazul in care nu exista aceasta aparenta de minoritate.
Nu cred ca se impun restrictii de acces in cazul unor minori care, cel putin vizual, par a fi destul de aproape de varsta majoratului.
Multumesc frumos pentru precizari.

Din cate stiu, statutul de minor se stabileste in raport cu varsta de 18 ani (impliniti vs. neimpliniti), nu in functie de distanta fata de aceasta varsta.

Inteleg, din ce imi spuneti, ca nu exista niciun articol de lege care sa interzica in mod clar accesul unui minor neinsotit intr-un spatiu comercial, ci este doar o decizie luata "ochiometric" de un angajat. Gresesc?

Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat a scris:

Depinde de mai multe aspecte.
Cel mai probabil, aici a fost evident ca era minor.
Nu cred ca astfel de restrictii se aplica in cazul in care nu exista aceasta aparenta de minoritate.
Nu cred ca se impun restrictii de acces in cazul unor minori care, cel putin vizual, par a fi destul de aproape de varsta majoratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor dintr-o tara schengen in alta Radu2205 Radu2205 Buna ziua, Am un copil de 16 ani si locuim in Polonia. Este posibil ca el sa calatoreasca cu avionul intr-o alta tara schengen(Germania) cu avionul ... (vezi toată discuția)
Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Minor neinsotit retinut in hipermarket pentru presupusa distrugere LarisaU LarisaU Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca exista o lege care interzice unui minor de 14 ani sa umble neinsotit in oras, piete, magazine, hipermarketuri, etc. si ... (vezi toată discuția)