avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Calatorie minor dintr-o tara schengen in alta
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Calatorie minor dintr-o tara schengen in alta

Buna ziua,

Am un copil de 16 ani si locuim in Polonia. Este posibil ca el sa calatoreasca cu avionul intr-o alta tara schengen(Germania) cu avionul neinsotit? Si daca da, are nevoie de procura ?
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 13:47, 2 Martie 2018
Nu cunoastem legile poloneze, nu cunoastem legile germane, nu cunoastem ce cetatenii are minorul, de aceea nu va putem da un raspuns.
In ceea ce priveste strict calatoria cu avionul neinsotit, cele mai multe linii aeriene permit minorilor sa calatoreasca neinsotiti incepand cu varsta de 12 ani ca "young adult". Incepand cu varsta de 16 ani acestora li se permite de asemenea sa insoteasca un alt minor care are varsta sub 12 ani. Verificati va rog regulile aplicabile la linia aeriana cu care copilul dvs intentioneaza sa calatoreasca.
In ce priveste iesirea minorului dintr-o tara si intrarea lui intr-o alta tara neinsotit, indiferent de mijlocul de transport, se aplica de fapt legea tarii care a emis minorului documentul cu care acesta calatoreste (tara al carei cetatean este). Presupunand ca minorul are exclusiv cetatenie Romana, acestuia ii este permis sa paraseasca teritoriul Romaniei doar insotit de ambii parinti, un singur parinte cu procura de la celalalt sau un alt adult cu procura de la ambii parinti si cazier judiciar. Legea Romana nu impune restrictii minorului la parasirea de catre acesta a Poloniei sau la intrarea in Germania. Ca cetatean european, acesta ar trebui sa poata circula liber intre state membre ale UE. Lergislatia Poloniei poate contine restrictii de calatorie in scopul protejarii minorului, va trebui sa faceti investigatii pe plan local.
Succes si calorie placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Zborul cu wizz al minorilor si legea romaniei 1234567qwertyu 1234567qwertyu buna ziua, aș avea și eu o întrebare legată de zborul cu wizz air. dacă minorii de peste 16 ani din România vor sa călătorească în alta țară ... (vezi toată discuția)
Calatorie spre romania minor neinsotit giuliaester15 giuliaester15 Buna, Am si eu o intrebare. Sora mea are 16 ani si momentan se afla in Anglia. Daca vrea sa calatoreasca in Romania este necesar sa fie insotita de un ... (vezi toată discuția)