avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie spre Romania minor neinsotit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie spre Romania minor neinsotit

Buna,

Am si eu o intrebare. Sora mea are 16 ani si momentan se afla in Anglia. Daca vrea sa calatoreasca in Romania este necesar sa fie insotita de un adult? Stiu ca legea Romaniei nu permite cetatenilor minori sa paraseasca teritoriul Romaniei neinsotit de un adult, dar in cazul in care ea se afla in Anglia si vrea sa mearga in Romania e vreo problema?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:30, 23 Iunie 2015
Da,va avea nevoie de un adult si procura la notar semnata de ambii parinti. Acum depinde in ce circumstante a ajuns ea acolo si ce nationalitate are. Teoretic se respecta aceasi pasi ca atunci cand a parasit Romania.
Pentru intoarcerea in tara nu are nevoie de nimic din cele scrise mai sus, mai ales daca se intoarce cu un mijloc auto. Conditiile sunt doar pentru iesirea din tara.
Doar in cazul in care calatoreste cu avionul este posibil sa fie nevoie sa fie insotita la imbarcare si sa se plateasca o taxa de insotitor de bord insa nu toate companiile cer asta dupa 16 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor dintr-o tara schengen in alta Radu2205 Radu2205 Buna ziua, Am un copil de 16 ani si locuim in Polonia. Este posibil ca el sa calatoreasca cu avionul intr-o alta tara schengen(Germania) cu avionul ... (vezi toată discuția)
Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac sa-mi iau banii înapoi? simona dumitrana simona dumitrana Buna ziua,am achiziționat un bilet de avion pentru un minor de 17ani de la wizzair ...am crezut ca este posibil ca acesta sa călătorească neînsoțit ... (vezi toată discuția)