avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate Matei3003

Activitate Matei3003

Buna ziua,

In cazul unei bransari la teava de gaze a scarii unde locuiesc (4 aparatamente sunt pe coloana, eu al 5lea), va rog sa imi spuneti:
- ce acte trebuie sa solicit locatarilor care sunt proprietari de gaze atunci cand doresc sa le dau cota parte?
- exista o chitanta de mana tip de care sa ma pot folosi atunci cand le platesc cota parte?
- ce cota parte se da de obicei? 2 apartamente mi-au cerut cate 400 euro spunand ca asta e pretul actual si ca nu conteaza cat a costat bransarea initiala
- din 4 apartamente, unul a semnat acordul fara sa imi ceara despagubire, un apartament este nelocuit si nu se stie nimic, iar 2 apartamente imi solicita cate 400 euro. Ce pot sa fac in aceaata situație?
- unde se poate verifica contractul de bransare initial si costurile aferente?
- fiecare este indreptatit sa ceara oricat doreste?

Va multumesc mult pentru suport!
Răspuns la discuția Doua locuri de munca dupa cic
Fiind in cic acum, CIM la locul de munca este suspendat momentan. Doresc ca acum sa imi fac CIM la alta firma ( cu 60 de zile inainte sa implineasca copilul 2 ani) urmand ca in martie cand implineste copilul 2 ani sa ma intorc si la locul de munca la care momentan am CIM suspendat

Cornel Vasile a scris:

Nu ne dati prea multe detalii .... ce inseamna pentru dvs. " sa imi pastrez si vechiul loc de munca " ?

Da, asta stiu, dar nu doresc acest lucru. Automat daca eu ma angajez la o alta firma, ies din cic si prin urmare nu voi mai beneficia de indemnizatie. Intrebarea mea este cum se procedeaza astfel incat sa imi pastrez si vechiul loc de munca? Asta e posibil

Cornel Vasile a scris:

Dreptul la indemnizatie si dreptul la stimulent nu se pot cumula in acelasi timp .

Imi puteti spune exact care este procesul, pentru ca peeste tot mi se zice ca nu este posibil. Mulțumesc!
Buna ziua! As dori sa stiu daca este posibila urmatoarea situatie: acum sunt in cic si as vrea sa beneficiez de stimulentul de insertie, dar doresc sa ma angajez la o alta firma. Totusi cand implineste copilul 2 ani doresc sa ma intorc si la vechea firma, adica sa nu renunț deloc la primul loc de munca. Este posibil? Multumesc!
Buna ziua,
Mai jos regăsiți partea principală din Contract de intermediere vanzare imobil cu o agenție imobiliară:
"Comisionul Firmei este de 1000 Euro (echivalent in lei la cursul BNR din ziua platii, inclus TVA)
AGENTIA IMOBILIARA se angajeaza :
-sa asigure un studiu de caz referitor la vanzare
-sa prezinte oferta tuturor clientilor agentiei
-sa asigure publicitatea in vederea vanzarii
-sa asiste proprietarul pentru efectuarea actelor(intabulare;extras carte funciara;certificat fiscal) pana in momentul
finalizarii actelor de vanzare cumparare la unul din birourile notariale acreditate.
Proprietarul bunului imobil este de acord :
Cu vanzarea acestuia in conditiile mentionate , obligindu-se sa mentina aceste conditii (referitoare la pret si
comision ) pe perioada de exclusivitate acordata agentiei si care este de 2 luni (16.10.2018 – 16.12.2018)
In perioada de exclusivitate acordata agentie , proprietarii se obliga sa achite comisionul mentionat pentru imobilul
vandut in aceasta perioada clientilor adusi de catre AGENTIA IMOBILIARA si nu numai acestora .
In cazul in care imobilul este vandut fara asistenta firmei in perioada de exclusivitate acordata , pe langa plata
comisionului se adauga si o penalizare de 1% pe zi din valoarea comisionului pentru fiecare zi de intirziere a platii
comisionului stabilit.
In cazul in care se modifica conditiile de vanzare , proprietarul se obliga sa anunte agentia in scris .
Incheiat in doua exemplare azi 16.10.2018 , cate unul pentru fiecare parte."

Având în vedere următoarele:
- nu am avut nicio vizionare prin intermediul agenției
- agenția nu m-a înștiințat cu privire la prelucrarea datelor personale (doar agentul mi-a solicitat documentele telefonic și eu le-am trimis pe mail)
- agenția nu a semnat contractul și eu nu am niciun exemplar din contract
1. Cum pot rezilia contractul (care ar fi formularea potrivită)?
2. În situația în care, pe durata desfășurării contractului, există un cumpărător care nu a venit prin agenție, ce variante am sa închei vânzarea?
Mulțumesc!