avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract cu agenție imobiliară - variante?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract cu agenție imobiliară - variante?

Buna ziua,
Mai jos regăsiți partea principală din Contract de intermediere vanzare imobil cu o agenție imobiliară:
"Comisionul Firmei este de 1000 Euro (echivalent in lei la cursul BNR din ziua platii, inclus TVA)
AGENTIA IMOBILIARA se angajeaza :
-sa asigure un studiu de caz referitor la vanzare
-sa prezinte oferta tuturor clientilor agentiei
-sa asigure publicitatea in vederea vanzarii
-sa asiste proprietarul pentru efectuarea actelor(intabulare;extras carte funciara;certificat fiscal) pana in momentul
finalizarii actelor de vanzare cumparare la unul din birourile notariale acreditate.
Proprietarul bunului imobil este de acord :
Cu vanzarea acestuia in conditiile mentionate , obligindu-se sa mentina aceste conditii (referitoare la pret si
comision ) pe perioada de exclusivitate acordata agentiei si care este de 2 luni (16.10.2018 – 16.12.2018)
In perioada de exclusivitate acordata agentie , proprietarii se obliga sa achite comisionul mentionat pentru imobilul
vandut in aceasta perioada clientilor adusi de catre AGENTIA IMOBILIARA si nu numai acestora .
In cazul in care imobilul este vandut fara asistenta firmei in perioada de exclusivitate acordata , pe langa plata
comisionului se adauga si o penalizare de 1% pe zi din valoarea comisionului pentru fiecare zi de intirziere a platii
comisionului stabilit.
In cazul in care se modifica conditiile de vanzare , proprietarul se obliga sa anunte agentia in scris .
Incheiat in doua exemplare azi 16.10.2018 , cate unul pentru fiecare parte."

Având în vedere următoarele:
- nu am avut nicio vizionare prin intermediul agenției
- agenția nu m-a înștiințat cu privire la prelucrarea datelor personale (doar agentul mi-a solicitat documentele telefonic și eu le-am trimis pe mail)
- agenția nu a semnat contractul și eu nu am niciun exemplar din contract
1. Cum pot rezilia contractul (care ar fi formularea potrivită)?
2. În situația în care, pe durata desfășurării contractului, există un cumpărător care nu a venit prin agenție, ce variante am sa închei vânzarea?
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Intermediere geogeorge geogeorge poate o agentie sa impuna printr-un contract de intermediere vanzatorului sa nu vanda apartamentul unei persoane neprezentate de agentie??mai ales,atat timp ... (vezi toată discuția)
Contract de intermediere geogeorge geogeorge buna ziua, va rog,daca ma puteti ajuta cu urmatoarea chestiune: daca o persoana X vrea sa cumpere un apartament si ia legatura cu o agentie imobiliara ca ... (vezi toată discuția)
Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)