avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intermediere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intermediere

poate o agentie sa impuna printr-un contract de intermediere vanzatorului sa nu vanda apartamentul unei persoane neprezentate de agentie??mai ales,atat timp cat agentia nu a adus niciun client satisfacator pt vanzator??multumesc..
Cel mai recent răspuns: geogeorge , utilizator 20:35, 29 Iulie 2014
Depinde ce clauze are contractul pe care l-ați semnat.

Dacă scrie așa ceva și ați semnat, atunci contractul e valabil, în sensul că vânzătorul nu are voie să vândă o anumită perioadă de timp decât eventualilor clienți prezentați de agenție. Interdicția nu poate fi stipulată în contract pe o perioadă neimitată, dar pentru o anumită perioadă de timp, care este prevăzută expres în contract, este valabilă.

Vedeți ce prevede contractul.

multumesc!!
puteti sa ma lamuriti si la subiectul d mai jos?
va rog,daca ma puteti ajuta cu urmatoarea chestiune:
daca o persoana X vrea sa cumpere un apartament si ia legatura cu o agentie imobiliara ca vede un anunt pe net si se duce sa vizioneze acel apartament cu reprezentantul agentiei,il vizioneaza,afla pretul pe care vanzatorul il doreste,si semneaza cu cei de la agentie un contract de intermediere,astfel:
"incheiat intre agentia ..... si ....(numele potentialului cumparator),in calitate de beneficiar al serviciilor imobiliare ,denumit client,se incheie urmatorul contract:
intrucat agentia se afla in legalitate sa exercite serviciul oferit clientului si clientul doreste sa beneficieze de serviciile agentiei,partile au convenit conditiile si termenii pt prezentul contract:
clientul beneficiaza de serviciile agentiei ce constau in PREZENTAREA spre cumparare si EVENTUALA cumparare a unui imobili din anexa 1 a prezentului contract,cu pretul stipulat in anexa 1 si acceptat de comun acord.
valoarea comisionului e de 1% din pretul de vanzare.
drepturile si obligatiile clientului:-sa fie informat despre fazele desfasurarii tranzactiei;
-sa ceara asistenta si consiliere;
-sa plateasca comisionul convenit la finalizarea contractului de vanzare-cumparare ;
-sa nu aiba intelegeri separate cu proprietarul imobilului prezentat
-clientul ofera exclusivitate agentiei spre intermediere de cumparare a imobilului prezentat in anexa 1,adica ofertele prezentate vor fi folosite numai de client pt realizarea tranzactiei prin intermediul agentiei,fara sa instraineze tertilor.
Va rog sa imi spuneti ,in cazul in care acest potential client isi cumpara un alt apartament printr-o alta agentie si pe care nu i l-au prezentat cei cu care a facut acest contract de intermediere imobiliara mentionat mai sus,conform dpreturilor si obligatiilor mai sus mentionate,acesta trebuie sa plateasca ceva agentiei cu care a facut acest contract de intermediere pt apartamentul pe care nici nu l-a cumparat??
Adica simplul fapt ca s-a dus cu agentia sa vada apartamentul si sa discute despre pret,in cazul in care nu s-a finalizat vreun contract de vanzare-cumparare ,il obliga la vreo plata catre aceasta agentie??
Practic,eu zic ca nu,deoarece mi se pare mai mult ca acest contract de intermediere este facut de agentie ca sa se asigure ca imobilul prezentat potentialului client se va vinde prin intermediul lor si nu personal intre client si proprietarul acelui apartament,ca sa fenteze plata vreunui comision..
Sper sa nu ma insel..de aceea va cer ajutorul..
multumesc!
Nu are de plătit nimic.
Comisionul se plătește numai la finalizarea contractului având ca obiect acel apartament și nu un altul pe care nu i l-a prezentat agenția.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intermediere geogeorge geogeorge buna ziua, va rog,daca ma puteti ajuta cu urmatoarea chestiune: daca o persoana X vrea sa cumpere un apartament si ia legatura cu o agentie imobiliara ca ... (vezi toată discuția)
Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil - agentie imobiliara AlexPetru AlexPetru In situatia in care am scos la vanzare un apartament si sunt contactat de un agent imobiliar, care vine cu un cumparator, daca eu cer ca in cazul acestei ... (vezi toată discuția)