Buna ziua,
In anul 2015 am contractat un credit de nevoi personale, cu o asigurare atasata, care include clauza de plata a unor rate in cazul pierderii involuntare a locului de munca. In anul 2017, luna Decembrie societatea la care lucram cu CM pe perioada nedeterminata, s-a inchis si am fost concediat atat eu cat si restul angajatilor. Dupa concediere singurul loc de munca pe care l-am gasit a fost unul pe perioada determinata de 6 luni. Dupa expirarea CM la cel de-al doilea loc de munca, am ramas fara un alt loc de munca si sunt in somaj. Avand o asigurare care acopera 3 rate in cazul pierderii involuntare a locului de munca, am apelat la acestia si le-am trimis toate actele pe care eu mu le-au cerut, iar dupa ~2 luni mi-au raspuns ca nu imi vor acoperii ratele deoarece am avut un contract de munca pe perioada determinata. In polita de asigurare scrie doar atat “Pierderea Locului de Muncă este rezultatul ajungerii la termen al unui angajament pe perioadă determinată;”.
Eu in momentul incheierii politei aveam un loc de munca cu CM pe perioada Nedeterminata si mi se pare ca in opinia asiguratorului eu nu trebuia sa accept un alt loc de munca pentru a beneficia de asigurare, ceea ce este in opinia mea o aberatie.
Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere profesionista. As vrea sa inteleg daca are rost sa mai fac alte demersuri sau sa accept refuzul lor aberant.