avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am contractat un credit de nevoi personale cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am contractat un credit de nevoi personale cu asigurare de șomaj, dar asigurătorul refuză să preia plata ratelor deși, în opinia mea, îndeplinesc condițiile. Vă rog să mă ajutați cu o părere profesionistă

Buna ziua,
In anul 2015 am contractat un credit de nevoi personale, cu o asigurare atasata, care include clauza de plata a unor rate in cazul pierderii involuntare a locului de munca. In anul 2017, luna Decembrie societatea la care lucram cu CM pe perioada nedeterminata, s-a inchis si am fost concediat atat eu cat si restul angajatilor. Dupa concediere singurul loc de munca pe care l-am gasit a fost unul pe perioada determinata de 6 luni. Dupa expirarea CM la cel de-al doilea loc de munca, am ramas fara un alt loc de munca si sunt in somaj. Avand o asigurare care acopera 3 rate in cazul pierderii involuntare a locului de munca, am apelat la acestia si le-am trimis toate actele pe care eu mu le-au cerut, iar dupa ~2 luni mi-au raspuns ca nu imi vor acoperii ratele deoarece am avut un contract de munca pe perioada determinata. In polita de asigurare scrie doar atat “Pierderea Locului de Muncă este rezultatul ajungerii la termen al unui angajament pe perioadă determinată;”.
Eu in momentul incheierii politei aveam un loc de munca cu CM pe perioada Nedeterminata si mi se pare ca in opinia asiguratorului eu nu trebuia sa accept un alt loc de munca pentru a beneficia de asigurare, ceea ce este in opinia mea o aberatie.
Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere profesionista. As vrea sa inteleg daca are rost sa mai fac alte demersuri sau sa accept refuzul lor aberant.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 09:10, 8 Noiembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Trebuie verificat cu atentie conditiile particulare de asigurare, in principal:
- Definitii (ce inseamna Pierderea Involuntara a Locului de Munca - Somaj);
- Riscul asigurat - ce inseamna Pierderea Involuntara a Locului de Munca de catre Asigurat;
- Excluderi;
- Obligatiile asiguratului;
- Termenul de notificare de la data intrarii in somaj si Incetarea starii de somaj.

Sintagma citata de dvs. trebuie verificata in raport cu conditia de asigurare la care se refera, dar cel mai probabil este o clauza de excludere.

Din descrierea dvs. riscul asigurat a intervenit la pierderea locului de munca unde ati lucrat initial pe perioada nederminata, nu ulterior cat ati avut un alt contract pe perioada determinata (excludere probabil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata care nu acopera ratele la credit ale unei persoanei fara venit mary1209 mary1209 am si eu o nelamurire , de ce o asigurare de viata care include si pierderea involuntara a locului de munca , nu acopera ratele unui credit decat daca persoana ... (vezi toată discuția)
Abuz la interpretarea asigurari in defavoarea clientului ... valione valione Va rog daca ma puteti lumina in cazul unei asigurari unde spune,citez: \"Prin plata indemnizatiei de asigurare in caz de IncapacitateTemporara de Munca si in ... (vezi toată discuția)
Despagubire conform certificatului de asigurare? IonutSa IonutSa Buna ziua! Ma numesc S Ionut! Tatal meu S Florin a luat un credit in 2011 de la Raiffeisen Bank,la care a fost atasat si un certificat de asigurare in caz de ... (vezi toată discuția)