Va rog daca ma puteti lumina in cazul unei asigurari unde spune,citez: "Prin plata indemnizatiei de asigurare in caz de IncapacitateTemporara de Munca si in cazul Pierderii Involuntare a Locului de Munca,Persoana Asigurata este scutita de plata ratelor de credit lunare pe perioada acoperita de indemnizatia de asigurare(12 luni pentru ambele evenimente asigurate)" Eu ma incadrez la al doilea eveniment dar problema este ca firma de asigurari in speta CARDIF ASIGURARI SA ,spun ca beneficiez de numai 6 luni, pentru ca asa reiese din textul contractului enuntat mai sus,sunt doua evenimente fiecare cate 6 luni (desi scrie negru pe alb 12 luni, niciunde nu scrie 6 luni). Si eu pot interpreta ca primul eveniment fiind mai grav are 8 luni si restu 4 luni, cum se interpreteaza mai oameni buni acest text scris mota-mo din contract ?
Cele doua evenimente stipulate, nu au nicio legatura intre ele si nici nu se succed/continua in mod inevitabil, pentru a fi acoperite de un interval de timp comun.
Indemnizatia de asigurare se stabileste/tarifeaza individual, in acest caz 12 luni si este aceeasi pentru ambele evenimente,oricare s-ar produce.
Pentru justificarea rationementului, care este valoarea si cum s-a calculat indemnizatia (nr. zile x lei/zi) prima aferenta incasata fiind egala cu cotatia(procentul) inmultita cu aceasta indemnizatie, pentru fiecare eveniment separat.Sau cum figureaza in polita (ca variante optionale)aceasta acoperire.
Daca polita incheiata si semnata de dv. prevede ca va acorda o indemnizatie echivalenta cu 12 rate pt unul sau celalalt eveniment atunci asa va trebui sa va despagubeasca. Nu au incotro. Ei incearca sa obtina de la dv. un acord ca sa va dea mai putin. Parerea mea si sfatul in acelasi timp este sa mergeti la banca la care ati facut creditul si sa le expuneti situatia pt ca polia dv de asigurare este cesionata bancii respective si v-au obligat prin contract sa incheiati o astfel de polita cu acea firma de asigurari care acum nu-si mai respecta obligatiile.
Multumesc frumos pt. raspunsuri,in legatura cu intrebarile domnului consultant Nucu (Virgil Lates) niciunde nu se stipuleaza vreo calculare in functie de cotizare,am obtinut un credit de la CETELEM in valoare de 7000 ron.pe o perioada de 5 ani de unde am achizitionat bunuri de consum,am platit timp de 2,5 ani pana acum 8 luni cand am ramas somer,firma asiguratoare a inceput plata ratelor dar cu mentiunea ca numai pe 6 luni deoarece asa spun domni asiguratori ca se intelege din textul pe care vi l-am prezentat.
In acest caz (personalizat), din pacate, conditiile acestui asigurator sunt explicite: Pierderea involuntara a locului de munca (Somaj) - incetarea contractului individual de munca al Persoanei Asigurate, de drept sau la initiativa angajatorului, care o determina pe aceasta sa devina ªomera. În cazul pierderii involuntare a locului de munca pentru o perioada mai mare de 60 de zile, clientii vor fi scutiti de plata ratelor lunare pentru o perioada de maximum 6 luni. Pentru evitarea fraudelor, acest risc este acoperit dupa primele 3 luni de la inceperea contractului de credit.
Extrasul este facut din conditiile de asigurare postate pe site-ul bancassurance si nu inteleg din ce text a fost extras citatul dv.,mai ales pentru ca referitor la incapacitate se prevede tot punctual:
Incapacitate temporara de munca - incapacitate totala si temporara a Persoanei Asigurate ca urmare a unui accident sau a unei boli constatate de catre medic, care o impiedica sa efectueze activitate profesionala/lucrativa aducatoare de venituri, cu conditia ca pana in prima zi de intrerupere a activitatii, Persoana Asigurata sa fi efectuat asemenea activitati profesionale/lucrative generatoare de venituri. În cazul aparitiei unei incapacitati temporare de munca mai mari de 60 de zile, ca urmare a unui accident sau a unei imbolnaviri grave, clientii vor fi scutiti de plata ratelor lunare pentru o perioada de maximum 6 luni.