avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire asigurare de viata

Buna ziua. In urma cu aproximativ un an sotia a contractat un credit de nevoi personale, credit ce beneficiaza si de o polita de asigurare de viata. La circa doua luni de la contractarea creditului s-a produs unul din evenimentele pe care le acopera polita de asigurare, respectiv incapacitatea temporara de munca si implicit suspendarea contractului individual de munca pana la incetarea incapacitatii temporare de munca.
In urma acestor evenimente am realizat un dosar pe care l-am trimis la societatea de asigurari in vederea despagubirii pe perioada incapacitatii de munca.
Raspunsul a fost unul foarte foarte ciudat: Se va despagubi acest eveniment prin returnarea primelor de asigurare pe o perioada de 6 luni....
Problema care se pune acum: te asiguri pentru un eveniment nedorit iar cand acesta intervine despagubirea e doar plata primelor de asigurare pe ultimele 6 luni??? ce fel de asigurare mai e si asta???
Normal ar fi fost ca societatea de asigurari sa plateasca rata la banca pe perioada incapacitatii de munca.
Daca aveti un pic de timp astept o parere de la dumneavoastra.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: biutsa_sabina , utilizator 12:29, 20 Martie 2011
De regula in politele de viata este specificata suma asigurata pentru fiecare eveniment in parte cat si primele de asigurare aferente fiecarei acoperiri suplimentare.Trebuiesc citite conditiile de asigurare cu atentie, mai ales cele care se refera la incapacitatea temporara de munca. Nici mie nu mi se pare normal ce raspuns vi s-a dat...dar repet, trebuiesc analizate conditiile de asigurare
Raspunsul primit trebuie sa fie in concordanta cu prevederile politei. Daca ati gasit astfel de neconcordante , depuneti plangere la instanta in termenul prevazut in polita.
Este foarte logic ceea ce spuneti dvs dar trebuiesc revizuite foarte bine si prevederile politei.Nu as putea spune exact din moment ce nu am vazut contractul si nefiind vorba despre o asigurare de viata propriu zisa.Cat platiti dvs in plus pentru asigurare,pe langa creditul contractat?Pentru ca,intr-o asigurare propriu zisa de viata,care nu este mai mica de 700lei/an,firma de asigurare,plateste intradevar ratele politei,atentie,in continuare,in conditiile in care se ajunge in incapacitate de munca;iar daca dvs platiti lunar cativa lei in plus pentru acea asigurare,nu cred sincer ca s-a angajat cineva la plata ratelor dvs,respectiv ale sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata cu somaj inclus ileanaiolanda ileanaiolanda Contract de ,,Asigurare de viata\\" cu somaj inclus la BRD nespecificat cate luni te poate ajuta pe perioada de jomaj. Specifica doar atat: În caz de ... (vezi toată discuția)
Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de deces spiridon alina spiridon alina in urma decesului mamei ca sa putem lua despagubirea de viata ni se cere certificatul medical constatator al decesului dar in el apare ca a avut epilepsie.oare ... (vezi toată discuția)