avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri in caz de deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri in caz de deces

in urma decesului mamei ca sa putem lua despagubirea de viata ni se cere certificatul medical constatator al decesului dar in el apare ca a avut epilepsie.oare ni se va aproba despagubirea?
Cel mai recent răspuns: amcteam , utilizator 20:37, 3 Iulie 2011
Daca la momentul incheierii politei de asigurare nu avea cunostinta despre acest diagnostic, nu ar trebui sa fie probleme. Probabil se va verifica in evidenta spitalelor daca figura sau nu ca bolnava.
Daca in certificatul constatator al mortii se specifica drept cauza a mortii epilepsia si suferea de aceasta boala inainte de incheierea politei atunci nu va putea fi despagubit. Daca insa altele sunt cauzele mortii atunci nu vor fi probleme la despagubire.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca boala a survenit dupa incheierea asigurarii aveti sanse foarte mari de a primi despagubiri.
in Primul rand, cititi cu mare atentie clauzele contractuale ale politei; acolo veti regasi riscurile asigurate si excluderile.
1.Daca boala mamei dvs. a fost cauza principala a decesului, boala era inregistrata in evidentele medicale dar mama nu a declarat-o, atunci e clar ca nu veti beneficia de nici un fel de despagubiri;
2.Daca boala a survenit si/sau a fost diagnosticata ca atare, dupa incheierea contractului de asigurare , atunci exista sanse sa incasati indemnizatia, insa, repet, numai dupa ce se citesc cu mare atentie clauzele contractuale.

Alte discuții în legătură

Ce conditii trebuiesc indeplinite ptr a beneficia de asigurarea unui credit bcr? Ene Alexandru Ene Alexandru In calitate de mostenitor, am instiintat BCR ca nu va mai fi platita rata creditului unui contract din cauza decesului. Am mers cu copie de pe Certificatul de ... (vezi toată discuția)
Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)
Plata creditului in caz de deces.. miriam_mir miriam_mir [b] Buna seara!Am si eu o problema...mama mea a decedat in luna septembrie si avea un credit la o banca si deasemeni avea si asigurare medicala! Cum se ... (vezi toată discuția)