avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Mama mea (decedată) a avut un credit la Raiffeisen cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Mama mea (decedată) a avut un credit la Raiffeisen cu asigurare de viață atașată. Sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut?

Buna ziua,

Rog a ma ajuta in urmatoarea problema:
Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen la care i s-a atasat o asigurare de viata,etc la Uniqa.
La inceputul anului a decedat.
Am luat legatura cu banca care ma paseaza la asigurator ,iar acesta catre banca.
Contractul de credit nu este cu ipoteca.
Daca nu se plateste creditul, banca se poate indrepta catre mine, fiind unicul mostenitor?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adyadyta , utilizator 23:11, 29 Decembrie 2021
Banca ar trebui sa-si recupereze suma din asigurare, insa este posibil sa incerce recuperarea sumei de la DVs, situatie in care va veti judecat atat cu banca, cat si cu firma de asigurare.
Eu stiam ca are facut un credit in 2015 de 2500 ron iar dupa ce am gasit contractul am aflat ca are 10000 ron.
Mai mult ,nu stiu cum au fost utilizati banii.
Banca sau Uniqa pot pune sechestru imobiliar chiar daca creditul nu era cu ipoteca sau alte garantii ?Nici girant nu are.
In mod curent dumneavoastra ar trebui sa luati un extras de la banca cu sumele datorate si sa aveti acces la polita de asigurare a mamei. La societatea de asigurari se poate face o cerere in baza politei, la care anexati certificatul de deces, copia dupa buletin si extrasul bancar, prin care solicitati inchiderea datoriei. Societatea de asigurari va va cere cu siguranta si o dovada de la medicul de familie privind cauza decesului, pentru a verifica daca asigurarea acopera intr-adevar cauza respectiva. Am intalnit situatii in care s-a refuzat despagubirea, deoarece cauza decesului provenea dintr-o boala preexistenta la momentul acordarii creditului si aceasta nu se acopera.
In calitate de mostenitor, prin acceptarea succesiunii dumneavoastra primiti si bunurile, dar si datoriile defunctei, asa ca exista posibilitatea ca banca sa se indrepte impotriva dumneavoastra, pentru a-si recupera debitul.
vedeti ca asigurarile de viata au o limita de varsta...
Buna dimineața,
In cazul Dvs, Banca a fost cea care a decis încheierea poliței de asigurare, iar clientul a fost pus să plătească. Banca a fost acoperită prin această polița de asigurare, iar Asigurătorul a preluat riscul, datorită contractului dintre cele două Societății. In situația Dvs, este clar că Asigurătorul trebuie să despăgubească Banca, iar banca să stingă datoriile și nu să le transfere către eventualii moștenitori. Conform legii, doar în instanță moștenitorii sau medicul de familie poate pune la dispoziție documentele medicale ale decedatului. În consecință nu aveți vreo OBLIGAȚIE către Bancă, deoarece creditul era acoperit pentru un astfel de risc.

Alte discuții în legătură

Credit banca potorac potorac Buna ziua, tatal meu a decedat,avea asigurare de viata la un credit de nevoi personale,cand am fost la acea sucursala sa anuntam decesul ni s-a cerut copii ... (vezi toată discuția)
Card flanco cetelem lorus2103 lorus2103 Buna dimineata, va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei spete: mama mea a decedat in luna decembrie 2016, mai precis in data de 25. Era detinatoare de ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)