avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit banca

Buna ziua,

tatal meu a decedat,avea asigurare de viata la un credit de nevoi personale,cand am fost la acea sucursala sa anuntam decesul ni s-a cerut copii de pe fisa de consultatii de la medicul de familie,ulterior au spus ca asigurarea nu mai este valabila pentru ca tatal meu era bolnav inainte sa faca acest credit,dar la semnarea creditului nu i s-a cerut nici un act de la medicul de familie.Mentionez ca se platesc in continoare ratele cu tot cu polita de asigurare desi titularul este decedat.Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:39, 7 Februarie 2013
din pacate nu aveti la indemana in astfel de caz decat actionarea in justitie a bancii, este o practica permanenta, nu sunteti prima persoana ce semnaleaza un astfel de abuz.
Nu imi vine sa cred ca un avocat poate da un asemenea raspuns. Nu banca refuza plata politei de asigurare, ci asiguratorul. Banca ar fi incasat bucuroasa polita, daca s-ar fi platit de catre asigurator. De unde pana unde este un abuz din partea bancii?
Domnule mostenitor, daca ati dezbatut succesiunea si ati acceptat-o, ati mostenit si datoriile, nu numai activele. Sunteti astfel debitorul obligatiei de plata fata de banca, obligatie pe care ati mostenit-o.

Puteti sa cereti de la banca o copie a politei si o copie a conditiilor generale de afaceri ale asiguratorului. O sa vedeti ca scrie clar acolo ca polita nu acopera decesul din cauze preexistente incheierii contractului de asigurare. este si logic. Asa, oricine e bolnav, isi face asigurare si gata... scapa de platit creditele, sau isi lasa mostenitorii mai bogati.
Nu e niciun abuz aici, este aplicarea corecta a legii.
Ok ,am inteles ca trebuiesc platite creditele,dar in rata lunara este inclusa si rata pt polita de asigurare,pe care o platim desi titular a decedat...pt ce platim acest comision?
Nu mai aveti de ce plati acest comision. Este evident ca nu se mai plateste. Doar daca a fost platit de banca, in avans, este legal ca ei sa si-l recupereze.

Studiati atent polita si vedeti ce anume a bifat tatal in cererea de asigurare. Daca a anuntat boala, iar ei au acceptat sa va elibereze polita, sunt buni de plata ( societatea de asigurare si nu banca ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate platite dupa persoane decedate atilakrizsan atilakrizsan Socrul meu a anprumutat o suma de bani de la banca( Citi bank ) an doua transe. Adica 10000 ron cu asigurare de viata . Dupa 2-3 ani a m-ai anprumutat 5000 ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata AlexandraSarghi AlexandraSarghi Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)