avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire asigurare de viata

Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident vascular. Cererea de despagubire a fost refuzata din cauza unor conditii preexistente.
Problema mea este ca in momentul semnarii asigurarii nu au cerut acel chestionar de sanatate care se completeaza obligatoriu in cazul asigurarilor de viata. Am mers in succursala unde a fost facut creditul si ofiterul de credite mi-a spus raspicat ca ei nu completeaza asa ceva si ca tatal meu a fost intrebat daca este sanatos si crezut pe cuvant.
Tatal meu se afla in evidentele medicului de familie cu hipertensiune din anul 2005, era bolnav cronic si lua reteta lunar pentru aceasta boala. Una din cauzele care au influentat decesul a fost hipertensiunea. Creditul a fost luat in anuil 2007 si refinantat in 2009.
Intrebarea mea este daca mergand in instanta, as avea vreo sansa de castig in situatia in care nu exista acest chestionar de sanatate la dosar? Firma de asigurari mi-a confirmat ca nu exista asa ceva pentru ca tipul de asigurare nu prevede acest lucru, desi din punct de vedere legal ei sunt obligati sa il ceara.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AlexandraSarghi , utilizator 14:40, 26 Octombrie 2011
Toate creditele acordate in anii anteriori prevedeau si o polita de asigurare de viata care necesita completarea chestionarului privind starea de sanatate. Eu sunt convins ca daca veti cauta la dosarul de credit veti gasi si polita de asigurare cu toate anexele ei. Si daca o gasiti tot nu are cum sa va ajute cu nimic deoarece nu se despagubesc decesele survenite din cauze preexistente contractarii creditelor. Creditul i s-ar fi dat oricum dar v-am spus ca nu se despagubesc evenimentele din cauze preexistente contractarii creditului.
Si atunci firma de asigurari cum a putut incheia o polita fara a avea certitudinea ca potentialul client este sanatos? Pot sa va asigur ca acest chestionar de sanatate nu exista pentru ca am confirmarea firmei de asigurari.
Nu mi se pare normal ca firma de asigurari sa fi incasat contravaloarea politei de aprox. 100 euro iar acum cand s-a produs riscul sa nu raspunda corect.
Parerea mea este ca ei nu s-au gandit nicio clipa ca un om la 53 de ani poate muri din picioare, asa ca nu aveau de ce sa completeze acest chestionar de sanatate. Cand eu le-am spus ca tatal meu era bolnav cronic si primea reteta lunar, a fost o mare surpriza pentru ei.
Este normal ca dumneavoasta sa aveti o atitudine partinitoare prin prisma meseriei pe care o aveti. Lucrati probabil pentru una sau mai multe societati de asigurari si sunteti pus acolo sa atrageti clienti.
Pentru ce a platit tatal meu o polita de asigurare??? Ca sa fie linistit ca in cazul in care se intampla ceva cu el, noi, familia, sa nu fim impovarati cu datoriile lui. Eu platesc un credit din care nu am folosit nici un leu. Si va intreb pe dvs....reprezentat al firmelor de asigurari...pentru ce incheiati aceste polite stimate domn??? Ca apoi sa va agatati de orice portita sa nu despagubiti oamenii cinstiti care au platit ce aveau de platit?
S-a mers pe incredere? Lucrand in domeniu pot sa va spun ca in acest sistem bancar nu se merge pe incredere...Daca eu vin la dvs si va spuns ca am un salariu de 3000 RON, ma credeti pe cuvand atunci cand solicit acordarea unui credit? Sau imi cereti o adeverinta cu viza ITM care sa certifice acest lucru?
Si inca un amanunt "minor"...In momentul in care s-a virat creditul, firma de asigurari a incasat polita integral. Iar eu platesc rate egale in care este inclusa valoare politei. De ce platesc astazi, inclus cumva in rata, polita de asigurare de viata pentru un client decedat? Asigur viata cui?
Va multumesc.
:ban: Interventie moderator:
Stimabila utilizatoare, ati inceput cu o intrebare, la care ati primit un raspuns.Nu cred ca prezenta dv. aici are drept scop admonestarea si ironizarea celor care v-au consiliat.Faptul ca va adresati aici, este pentru ca asteptati un ajutor dezinteresat iar dovada certa ca nu cunoasteti domeniul, nu va da dreptul sa "fortati" un raspuns care v-ar conveni.
1. Exista N riscuri acoperite de polita de viata, din care pot produce decesul asiguratului, toate sunt acoperite mai putin cele survenite urmare unei afectiuni cronice preexistenta la data intocmirii politei.Acestea nu se acopera daca sunt declarate sau se exclud prin conditia generala inscrisa in polita, in ambele situatii indemnizatia nu se plateste,
2. Daca tatal a platit polita pentru singurul motiv ca stia pericolul iminent, s-a inselat crezand ca va insela pe asigurator si atunci nu facea parte dintre acei oameni cinstiti (cum va pretindeti) Daca nu, atunci a platit polita pentru celelalte N-1 riscuri de deces, din accident sau alte imbolnaviri acute.
3. Asa cum ati primit raspuns si pe un alt forum la pretinderea platii indemnizatiei acuzand lipsa chestionarului medical, nu aveti decat sansa ca asiguratorul sa-si considere polita nula, dovedindu-se reaua-credinta a asiguratului.
4. Daca lucrati in sistemul bancar, ar trebui sa cunoasteti faptul ca asigurarile sunt in alt sistem, diferit de cel bancar.Simplul fapt ca se asigura si creditele, nu reprezinta o similitudine
5.Nemultumirile/nebuloasele privind componenta ratelor platite bancii, nu le rezolvati aici, ci la ofiterul de credite, care poate va decripta propozitia:
Iar eu platesc rate egale in care este inclusa valoare politei, daca nu v-a respins deja, motivat de atitudinea agresiva pe care o manifestati.
Stimabile utilizator, o sa revin pe forum cu decizia instantei pentru ca cei ca dvs sa aiba certitudinea ca justitia face intotdeauna dreptate celor care incearca sa faca ecscrocherii cu oamenii simpli care sunt la ananghie si apeleaza la creditele bancare avand nevoie de bani.
Va multumesc pentru raspunsul dvs si imi cer scuze fata de dl. Adrian Tudor daca atitudinea mea a fost nepoliticoasa.
Incercati sa cititi conditiile de asigurare. In acea perioada mai existau societati care incheiau polite de viata si fara acel chestionar, dar undeva la excluderi este scris ca daca decesul survine dintr-o cauza a unei afectiuni existente inainte de incheierea politei...nu se despagubeste.Verificati acest lucru in conditii.

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata ciprianbur ciprianbur Sunt in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari inbonlaviri/decese nu isi face datoria,ce pot fac? euaditza euaditza buna ziua, firma de asigurari inbonlavire/deces nu vrea sa isi faca datoria si sa plateasca banca si as dori sa stiu cum s-ar putea rezolva acest caz ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)